Site pictogram 36.nl

1 miljoen computers gehackt voor het minen van cryptomunten

Een speciaal virus heeft ervoor gezorgd dat een miner één miljoen computers kon hacken. Via de hack kon hij ervoor zorgen dat de computers ingezet werden voor het minen van in totaal $ 2 miljoen aan cryptomunten. De computers die allemaal in China gehackt werden zouden in totaal twee jaar bezig geweest zijn om het vermogen bij elkaar te krijgen.

Dit nieuws werd vandaag in China bekend gemaakt via een lokale nieuwszender. In Lian City zijn er nu zo’n 20 medewerkers gearresteerd van een computer technologie bedrijf. De medewerkers worden beschuldigt van het maken van het virus en het illegaal minen van cryptomunten via nadere computers.

Het virus zou verspreid zijn via een plug-in die gedownload kon worden voor je internet browser. De plug-ins konden voor verschillende doelen gebruikt worden. De plug-in werd via verschillende computer advertenties gepromoot. Volgens bronnen zouden vijf miljoen mensen bereikt zijn en hebben één miljoen gebruikers de plug-in gedownload.

Door de plug-in te downloaden en te installeren in de browser zijn de computers geïnfecteerd. De geïnfecteerde computers zouden in totaal 26 miljoen cryptomunten gemined hebben. De munten die gemined werden waren: Digibyte, Decred en Siacon. Het duurde ongeveer twee jaar om de buit bij elkaar te krijgen volgens de poltiie.

Expres gekozen voor onbekende cryptomunten

De hackers zouden bewust gekozen hebben voor de relatief onbekende cryptomunten. Een Bitcoin kost namelijk veel meer energie om te minen. Het zou dus veel sneller opvallen dat de computer traag werd of meer energie ging gebruiken. Hierdoor zou het door de slachtoffers minder snel opvallen dat hun computer gehackt was.

De politie heeft in totaal 100 agenten op de zaak gezet om de illegale mining software praktijken te achterhalen. De software werd namelijk anoniem verspreid via internet cafés waardoor de groep lastig te traceren was. De groep zou ook nog computers van internet cafés gehackt hebben om te minen. De lokale computers zouden in totaal een aandeel gehad hebben van 100.000 pc’s.

Mobiele versie afsluiten