Site pictogram 36.nl

Experts: 2018 wordt het jaar van Ethereum

2017 was natuurlijk het jaar van de Bitcoin. De munt wist record na record te verbreken en gigantische bedragen neer te zetten. Verschillende beleggers konden zich na de prijsstijging ineens Bitcoin miljonair of zelfs Bitcoin miljardair noemen. Het opende meteen deuren voor altmunten zoals Ethereum, Litecoin en Ripple. Vanwege het succes van de Bitcoin gaat 2018 absoluut het jaar worden van Ethereum.

Voor cryptomunten beleggers was 2017 natuurlijk een fantastisch jaar. Maar het is belangrijk om te onthouden dat dit pas het begin is. In 2018 zullen meer beleggers kennis gaan maken met cryptomunten en dus gaan beleggen in alternatieven zoals Ethereum. De verwachting is dan ook dat 2018 het jaar gaat worden van Ethereum.

De deur staat op dit moment open voor kleine contracten die afgesloten kunnen worden met cryptomunten. Als er één munt een expert is in het vastleggen van dit soort smart contracten dan is het Ethereum. Een zakelijk contract zou binnen een paar seconde wereldwijd geregeld worden met een Ethereum munt.

Correctie Ethereum op dit moment nog steeds gaande

Doordat 2018 het jaar van Ethereum gaat worden is het wellicht slim om juist nu in te stappen. Op dit moment is er nog steeds een correctie gaande nadat Ethereum een hoogtepunt bereikt had van $ 881. Op 22 december bereikten de munt zelfs het laagste punt van $ 547. Daarna herstelde de munt gelukkig weer van de dip.

Op dit moment van schrijven staat de koers alweer op $ 762. Er zijn sterke signalen dat de munt misschien de komende dagen nog een nieuw record kan gaan neerzetten. De munt zou dan de $ 900 kunnen aantikken. Toch kan het gebeuren dat Ethereum nog even op het nieuwe jaar wacht. Het is voor cryptomunten heel normaal om laag te staan aan het einde van een jaar.

Note: dit nieuwsartikel moet niet gezien worden als beleggingsadvies. De koers van Ehtereum is zeer onstabiel, en kan in de toekomst verder stijgen, maar ook dalen.

Mobiele versie afsluiten