Site pictogram 36.nl

$30 miljoen aan cryptomunten gestolen bij handelsite Tether

Vandaag werd bekend dat er ruim $ 30 miljoen aan cryptomunten is gestolen bij de handelsite Tether. Dit zorgde er direct voor dat alle koersen onderuit ging. Zowel Bitcoin, Ripple, Ethereum als Bitcoin Cash stonden vandaag in de min. Terwijl het de afgelopen dagen juist heel goed ging. Het nieuws dat er zoveel geld gestolen was sloeg bij sommige beleggers als een bom in.

Vandaag werd er een nieuwsbericht naar buiten gebracht met de mededeling dat er een hack geweest is. De hack zou plaatsgevonden hebben door een externe groep hackers. Even later werd op de website van Tether het nieuwsbericht verwijderd. Later werd er een nieuwsbericht naar buiten gebracht dat Tether weet om welke munten het gaat. Ze zullen er alles aan doen om te voorkomen dat er met deze cryptomunten nog gehandeld kan worden.

Tether is een exchange waar je echte US dollars kan omzetten naar cryptodollars, de USD₮, en het bedrijf Tether zorgt er dan voor dat de koers 1:1 blijft: 1 USD₮ is altijd gelijk aan 1 echt US dollar.

Uit onderzoek blijkt dat de hack vanuit dezelfde organisatie komt als een grote hack in 2015. In 2015 werd een soortgelijke hack uitgevoerd bij BitStamp waarbij ruim $ 5 miljoen aan munten gestolen werd. De diefstal van $ 31 miljoen aan cryptomunten zou verdeeld zijn over drie e-wallets.

Wat gaat er gebeuren met de hacker?

Cryptomunten staan bekend om hun transparantie richting de klanten en eigenaren van de munten. Dit betekend dat er geen gegevens bekend zijn en elke belegger anoniem handelt. Het zou dus tegen het principe van de munt zijn als er een strafrechtelijk onderzoek komt onder de gebruikers van de munt.

Er zit dus zeker weten een limiet aan het onderzoek dat gedaan kan worden na de hack. Toch is het niet uitgesloten dat er straks een strafrechtelijk onderzoek wordt gedaan om de hacker te achterhalen. Helemaal omdat het niet de eerste keer is dat de hacker heeft toegeslagen en ermee weggekomen is.

Mobiele versie afsluiten