Site pictogram 36.nl

Aantal beleggers in de Bitcoin blijft groeien

Goed nieuws voor de Bitcoin koers. Het aantal beleggers in de cryptomunt blijft groeien. De afgelopen weken zijn er ondanks de dip weer nieuwe beleggers bijgekomen die vasthouden aan de munt.

Natuurlijk heeft de digitale munt z’n uitdagingen en lopen de makers tegen problemen aan. Dit is logisch want de cryptomunt is eigenlijk een revolutie in de digitale valuta wereld. Dit betekent dat het wiel opnieuw uitgevonden moet worden. Toch lijkt de munt zich telkens overal doorheen te slaan!

Dit is ook beleggers opgevallen want de afgelopen maand zijn er weer heel wat nieuwe eigenaren van de digitale munt bijgekomen. Coinbase en Blockchain zijn de twee grootste e-wallets waarin de munten bewaard worden. Beide bedrijven hebben laten weten dat ze een enorme groei gezien hebben in de afgelopen maand!

In de afgelopen dagen zijn er een miljoen mensen bijgekomen die een e-wallet geregistreerd hebben en hierin minimaal 1 Bitcoin ingestopt hebben. In november 2016 waren er in totaal 5 miljoen gebruikers bij Coinbase. Op dit moment is dit aantal gegroeid naar 8,6 miljoen met de grootste stijging in juni.

Hoe komt het dat er meer beleggers zijn?

Er zijn verschillende verklaringen waarom in een maand tijd het aantal gebruikers met een miljoen is toegenomen. Een reden is natuurlijk de enorme prijsstijging die we in juni zagen. Op 1 januari werd het record verbroken en stond de koers op $ 1000. Halverwege juni zagen de investeerders de cryptomunt stijgen naar $ 3000. Het is dus niet zo heel vreemd dat er toen mensen besloten om in te stappen.

Maar er zijn nog andere redenen waarom de vraag naar de munt is toegenomen. Als eerste is er de politieke onrust in de wereld. De meeste valuta zijn afhankelijk van de politiek. Als het slecht gaat met een land dan daalt ook de valuta. Elke keer als er iets in de wereldeconomie gebeurt zijn beleggers hier bang voor.

De interesse in de munt nam bijvoorbeeld toe op het moment dat Donald Trump gekozen werd. Beleggers zagen het niet bepaalt positief in voor de Amerikanen waardoor er massaal overgestapt werd. Maar ook de Brexit was voor Engelsen een reden om hun vermogen van ponden naar bitcoins te veranderen.

Ondanks dat de Bitcoin koers alleen maar positief in het nieuws is geweest blijven er nog altijd een aantal landen sceptisch. Er zijn ook nog altijd beleggers in Wallstreet die beweren dat de munt een bubbel is. Toch lijkt de bubbel nog niet te klappen ondanks dat dit al een paar keer voorspelt is.

Gaat de munt de $ 4000 pakken?

De geruchten rond de Bitcoin koers zijn al regelmatig losgebarsten. Iedereen heeft weer een andere mening wat er met de munt zou gaan gebeuren. Welke koers zou dit jaar bijvoorbeeld haalbaar zijn? Optimistische beleggers waarschuwen zelfs voor een koers van $ 6000 aan het einde van het jaar. Maar de serieuze beleggers geloven hier niet in. Vooral niet nu de koers redelijk stabiel is de afgelopen weken.

Sheba Jafari liet van de week echter een nieuwsbrief uitgaan aan klanten van de investeringsbank Goldman Sachs. In de nieuwsbrief liet de tech specialist weten dat hij verwacht dat de prijs hoger gaat klimmen en de $ 4000 gaat aanraken.

Deze tech specialist was ook de grote man die pasgeleden z’n klanten nog het advies gaf om in de Bitcoin te investeren. Dit was bijzonder omdat de meeste beleggingsbanken zover mogelijk uit de buurt van de cryptomunten willen blijven. Goldman Sachs was één van de eerste die dit omdraaide en besloot er volledig voor te gaan en dit ook aan z’n klanten adviseert.

Hij heeft een technische analyse gemaakt waaruit komt dat de munt zomaar $ 3940 waard kan worden. De $ 4000 zal misschien net niet aangetikt worden, maar de kans is groot dat het wel die richting opgaat. Voor die tijd zal de munt nog wel een dip kunnen krijgen. Deze dip zal nooit lager uitvallen als $ 1880. Daarna zal de munt omhoog klimmen richting de $ 4000. Dit is volgens de tech expert van Sachman.

Bitcoin zou zomaar eens de toekomst kunnen zijn

Een professor aan de universiteit van Zuid-Afrika (Lorenzo Fioramonti) heeft ook alle vertrouwen in cryptomunten. In het begin geloofde ook niemand in het internet en kijk hoe we er vandaag de dag niet meer zonder kunnen. De bitcoin zou hier het gevolg van zijn en de toekomst worden. Vooral nu er steeds meer politieke onrust in de wereld is.

Volgens Fioramonti gaat door de politieke onrust de vraag naar cryptomunten steeds meer toenemen. Dit zien we volgens hem ook terug in het aantal landen die de munt in hun hart sluiten. Japan heeft bijvoorbeeld al het voorbeeld genomen van de toekomst door de munt als wettig betaalmiddel te maken. Zelfs de Russen die de munt nog als een bedreiging zijn gaan helemaal over op de cryptomunt.

China had eerst ook iets tegen cryptomunten, maar trok al snel weer bij en wil zelfs z’n eigen munten gaan releasen. Sinds de opheffing van de bevriezing uit China zien we zelfs dat het aantal transacties uit dit land is verveelvoudigd.

De professor verwacht dat we in de nabije toekomst steeds vaker gaan betalen met de cryptomunten. Hij verwacht niet alleen transacties in de online winkels, maar in de toekomst ook in de lokale supermarkt. Als voorbeeld laat hij het kansarme Venezuela zien. Dit land heeft een gigantische economische crisis waardoor hun eigen munt niets meer waard is. Voor dit soort landen is de Bitcoin een mooi alternatief omdat deze munt niet gekoppeld is aan de crisis.

Nieuwe cryptomunten zullen opstaan

De verwachting is dat er ook nieuwe cryptomunten gaan opstaan door het succes van de Bitcoin. Er zal dus later nog meer te kiezen zijn voor beleggers. Wie weet met hetzelfde succesverhaal als de Bitcoin. Zo zijn een paar landen bijvoorbeeld al bezig met de komst van de BitPesa.

Mobiele versie afsluiten