Site pictogram 36.nl

Amerika moet sneller een beslissing gaan nemen over cryptomunten

Tijdens de Coindesk conferentie in mei werd o.a. gesproken over regulering. Er gaat al bijna meer dan een jaar geruchten dat de Bitcoin en andere cryptomunten gereguleerd gaan worden in Amerika. Dit zorgt natuurlijk voor veel stress onder de beleggers en constante daling van de koers. Tijdens de Coindesk conferentie werd het onderwerp regulering in Amerika dan ook veelvuldig besproken.

De uiteindelijke conclusie van de conferentie was dat Amerika sneller een standpunt moet gaan innemen. Helemaal voor de vele start-ups die op dit moment in Amerika een eigen cryptomunt willen ontwikkelen. Deze schijnen nu te wachten op een akkoord of goedkeuring omdat hun munt straks na release verboden kan worden. Als er niet snel regels gaan komen is er een risico dat deze start-ups straks naar andere landen gaan waar al wel beslissingen genomen zijn.

Doordat er nu geen regulering is zal er veel onzekerheid zijn onder beleggers. Daarnaast loop je ook een grote groep beleggers mis die nu niet durven te beleggen omdat er geen regulering is. Toch zijn de meeste analisten het er over eens dat regulering niet ineens voor een enorme winst gaat zorgen. Het is de vraag of dit echt het verschil gaat maken voor cryptomunten.

Regulering van cryptomunten kan ook Amerika zelf verder helpen

De ontwikkeling van technologie gaat in Amerika natuurlijk al razendsnel. We hebben het hierbij niet alleen over blockchain, maar ook over robots en intelligente computers. Als Amerika niet snel beslissingen gaat nemen over de nieuwste technologie, dan kan het land gaan achterlopen. Talenten kunnen dan besluiten om ergens anders te gaan wonen waar de munt wel geaccepteerd wordt.

Een aantal landen die hier al een beslissing over genomen hebben hopen hier natuurlijk stiekem op. Japan is natuurlijk ook het land van de technologie en heeft nu punten voor op Amerika. Het land van de rijzende zon is één van de grootste landen ter wereld waar de Bitcoin gereguleerd is. Maar ook Malta heeft zich vol op de munt gestort en hoopt het grootste crytpoland ter wereld te worden.

Mobiele versie afsluiten