Site pictogram 36.nl

Amerika wil ontwikkeling blockchain technologie niet in de weg lopen

De Amerikaanse regering heeft laten weten nog steeds cryptomunten en de blockchain technologie te onderzoeken. Maar aan de andere kant willen ze deze ontwikkelingen ook niet in de weg lopen. Dit laten ze weten tijdens een officiële persconferentie rondom cryptomunten in New York.

De overheid is namelijk blij met de innovatieve ontwikkelingen die de Blockchain technologie doormaakt. Ze willen dit niet gaan afbreken door de munten ineens strenge regels op te gaan leggen. Dit is op dit moment één van de weinige dingen waar de overheid het over eens is als het aankomt op cryptomunten.

Het enige wat de overheid wel graag wil veranderen is dat er nu nog fraude gepleegd kan worden met Bitcoins. Dit zou in de toekomst verboden moeten worden. Alleen de regering is nog aan het nadenken in welke vorm dit het beste gegoten kan worden. Ze willen fraude aanpakken zonder de ontwikkeling in de weg te staan.

Amerika wil cryptomunten reguleren zonder de markt te hinderen

Het doel van de regulering is om duidelijke regels op te stellen die de markt niet gaan hinderen. Innovatie, groei en ontwikkeling moet altijd voorop blijven binnen de cryptomarkt. Daarom staat de regering ook open om mensen uit de industrie te ontmoeten. Ze willen graag een dialoog starten met oprichters van cryptomunten om te kijken welke weg ze het beste samen kunnen volgen.

De belangrijkste taak van de regering is vooral om de Amerikanen veilig te houden. Alleen dit blijft een gevoelig punt als er veel geld op het spel staat. Amerikanen steken veel geld in cryptomunten en wat gebeurt er als de Bitcoin op z’n kop gaat? Hier moet ook een balans voor gevonden worden zonder de ontwikkeling te hinderen.

Mobiele versie afsluiten