Site pictogram 36.nl

Amerikaans congres gaat cryptomunten vandaag bespreken

Vandaag staan de cryptomunten twee keer op het programma in het Amerikaanse congres. Eén van de onderwerpen die besproken gaat worden is of Amerika cryptomunten echt als geld moet gaan zien. Of dat ze het echt als een digitaal product moeten zien. Tijdens het congres zullen een aantal experts hun verhaaltje houden over cryptomunten. Eén van de deelnemers is een oud medewerker van JPMorgan. Hij had in het verleden de leiding over de blockchain afdeling van JPMorgan.

Tijdens het overleg wordt er besproken welke uitdagingen er op dit moment liggen te wachten voor cryptomunten. Dit hoort er eigenlijk een beetje bij als je een cryptomunt opricht die zo groot geworden is als de Bitcoin. Het congres zou interesse hebben in de huidige markt van cryptomunten. Ze willen kijken hoe ze de markt zo soepel mogelijk kunnen laten draaien binnen de Amerikaanse economie.

Daarnaast wil het congres graag weten wat een cryptomunt nou eigenlijk precies is. Hierbij staat ook de toekomst van de cryptomunt op het spel. Het congres wil gaan nadenken of centrale banken bijvoorbeeld cryptomunten mogen gebruiken. Als cryptomunten echt geld zijn zou er geen belemmering voor mogen zijn voor cryptomunten. De munten zouden in dezelfde categorie vallen als contant geld. Het enige verschil is dat de munten digitaal zijn.

In maart waren er soortgelijke besprekingen

Het is niet de eerste keer dat het Amerikaanse congres besprekingen houdt over cryptomunten. In maart waren er ook al besprekingen en werd er besproken of er strengere regels moeten komen voor cryptomunten. Het zou goed kunnen dat deze besprekingen nu opnieuw ter spraken gaan komen.

Ben je nieuwsgierig wat het congres exact gaat bespreken? Via de website van de regering kan je een livestream volgen en live meekijken met het Amerikaanse congres terwijl ze cryptomunten gespreken. Er zal een bespreking zijn om 10.00 Amerikaanse tijd en een bespreking om 14.00 Amerikaanse tijd.

Mobiele versie afsluiten