Site pictogram 36.nl

Amerikaanse regering waarschuwt beleggers voor Bitcoin Futures

Verschillende grote bedrijven gaan binnenkort beginnen met het aanbieden van Bitcoin Futures. Ondanks dat er verschillende bedrijven de futures gaan aanbieden wereldwijd waarschuwt de Amerikaanse regering voor een belegging in futures. Aan beleggen in Futures kleeft een enorm risico en daar wil de regering iedereen graag voor waarschuwen.

De Amerikaanse regering heeft aangegeven dat ze de handel in Futures streng gaan reguleren en in de gaten gaan houden. Ze willen namelijk niet dat de markt gemanipuleerd gaat worden in het voordeel van de aandelenmarkt. Dit willen ze de komende tijd streng in de gaten gaan houden.

In het verleden waren er al klachten over Futures

De handel in Futures wordt al jaren gezien als omstreden. Het risico in het kopen van Futures is groot en misschien zelfs wel groter dan beleggen in Bitcoins. Dit is dan ook de reden dat de Futures markt streng in de gaten gehouden gaat worden. Toch houdt dit verschillende bedrijven niet tegen om de Bitcoin Futures op de markt te brengen. In het eerste kwartaal van 2018 volgen namelijk de grote aandelenmarkten zoals NASDAQ, en aanstaande zondag zullen zelfs de eerste Bitcoin Futures gelanceerd worden door CBOE in Chicago.

De Bitcoin koers is de afgelopen dagen al flink gestegen in aanloop van de Futures. Verschillende beleggers willen namelijk de prijs hoog houden voor de komst van Futures. Dit is de reden dat beleggers massaal geld pompen in de Bitcoin. Het is de vraag of dit het begin gaat zijn of dat we de komende dagen nog veel meer prijsstijgingen kunnen verwachten.

Mobiele versie afsluiten