Site pictogram 36.nl

Analisten voorspellen dat dit het moment is om Bitcoins te kopen!

Op dit moment van schrijven hobbelt de Bitcoin koers nog steeds heen en weer tussen de $ 2500 en $ 2600. Voor de Bitcoin is het een redelijk stabiele koers. Het gebeurt regelmatig dat de koers een paar honderd dollar zakt om vervolgens weer een paar hond dollar te stijgen.

Ondanks de stabiele koers zijn er analisten die adviseren om juist nu in te stappen. De analisten beweren dat dit pas het begin is voor de cryptomunt. Analist Ronnie Moas voorspelt zelfs dat de munt minimaal $ 5000 waard wordt in een jaar tijd.

De stabilisatie van de koers is volgens Moas een goed teken. De munt kan nu op z’n gemak meer geld waard worden en zo een nieuw record neerzetten. Dit heeft alles te maken met de hype rondom de munt.

De munt wordt meer waard door schaarste

Volgens Moas kunnen we de Bitcoin vergelijken met goud. Alleen is dit digitaal goud. Goud is schaars en is daarom veel geld waard. De Bitcoin is misschien nog veel schaarser dan goud. Goud wordt nog steeds gevonden. We hebben nog lang niet al het goud gewonnen. Maar de Bitcoin heeft een vastgesteld einde van 21 miljoen munten.

De vraag naar de cryptomunt lijkt alleen maar toe te nemen. Alleen al in juni zijn er 1 miljoen nieuwe beleggers bijgekomen die minimaal 1 munt gekocht hebben. En er komt een moment dat er te weinig munten zijn. Dit ga je merken in de prijs die hierdoor zal gaan stijgen.

De hysterie rondom de cryptomunt neemt de komende maanden toe

Moas verwacht dat de hysterie rondom de Bitcoin munt de komende 6 tot 12 maanden alleen maar verder gaat toenemen. Helemaal als de prijs weer omhoog schiet. Er zullen opnieuw nieuwe beleggers bijkomen en dit maakt de munt steeds schaarser.

Toch zijn er nog altijd beleggers bang voor de bubbel theorie. Ze zijn bang dat de munt straks als een bubbel uit elkaar spat. Moas verwacht niet dat de munt snel als een bubbel uit elkaar spat. Tot dat moment misschien gaat komen zal de munt in ieder geval nog wel een paar keer stijgen.

Goldman Sachmans investeringsbank was ook al positief

Investeerder Ronnie Moas was niet de enige deze week met extra vertrouwen in de Bitcoin. Investeringsbank Goldman Sachmans was deze week ook al positief over de cryptomunt. Terwijl Wallstreet de afgelopen tijd juist zo snel mogelijk z’n handen van de Bitcoin haalden.

Volgens Sachman wordt het komende jaar de munt minimaal $ 3900 waard. Dit wordt gebaseerd op een technische analyse van de koers. Sachman voorspelt alleen nog wel een dip ergens in het jaar. De munt zou zelfs heel even kunnen teruglopen naar $ 1800. Lager dan $ 1800 gaat de munt niet.

De belegger met geduld zal uiteindelijk beloond worden met een koers van $ 3900. Het advies is dan ook om op een laag moment in te stappen en jouw bitcoins te kopen. Dit advies is bijzonder vooral omdat Wallstreet eerst helemaal niets moest hebben van de BItcoin!

Twijfel over investeren in de Bitcoin

Ondanks de positieve geluiden zijn er ook twijfels over investeren in de Bitcoin. Vooral omdat niet iedereen achter de cryptomunt staat. Moas laat weten dat de twijfelaars later spijt gaan krijgen.

Je krijgt volgens Moas eerder spijt als je het niet gedaan hebt en achteraf ziet dat de munt $ 5000 waard geworden is, dan als je een paar honderd dollar verliest. Het verlies van de waarde kan je zelf inperken door er een stop op te zetten. Bijvoorbeeld dat je de munten verkoopt als de waarde lager is van $ 1800.

Het is wel slim om bij beleggen in Bitcoins rekening te houden met een eventuele dip. De koers van de munt kan ineens stijgen of dalen. Het is dan handig als je niet te snel verkoopt. Soms is de koers al binnen 2 dagen weer hersteld en dan heb je voor niets je munt verkocht. Het advies is daarom om alleen te verkopen bij een koers lager dan $ 1800.

Ethereum lijkt nog sneller te groeien dan Bitcoin

Ondanks dat de Bitcoin het uitstekend doet. Lijkt het kleine broertje Ethereum het nog beter te doen. Een half jaar geleden stond de koers van deze cryptomunt op € 7,50. Op dit moment is die al $ 450 waard geworden. De munt profiteert enorm van alle opwinding rondom de Bitcoin.

De Bitcoin is op recordhoogte, maar door de koers is het niet voor iedereen meer haalbaar om $ 2500 spaargeld in te leggen. De Ethereum lijkt een betaalbaar alternatief en heeft dezelfde mogelijkheden als de Bitcoin. Het is dan ook niet zo heel vreemd dat hier een hoop mensen instappen.

Instappen in de Bitcoin of nog even wachten?

De vraag die blijft hangen is natuurlijk gaan we instappen in de Bitcoin of wachten we nog even? Het advies is om bij een lage koers altijd in te stappen. Een koers van $ 2500 is absoluut een kans die je moet overwegen. Zoals Moas het al eerder heeft gezegd ga je spijt krijgen als je niet meedoet.

Meerdere analisten hebben nu al gezegd dat de munt de komende tijd gaat stijgen. De kans dat de munt ook echt gaat stijgen is groot. Als zelfs Wallstreet positieve uitspraken doet is de kans op een lift nog groter.

Er zijn zelfs analisten die beweren dat de koers honderd duizenden dollars waard kan gaan worden. In theorie kan de munt waard worden wat we zelf willen. Hoe meer mensen er vertrouwen in hebben, hoe sneller de koers stijgt.

De ambitie voor de Bitcoin ligt hoog

Aan ambities is er geen gebrek als het aankomt om de Bitcoin. De munt is ontworpen om mee te handelen en dingen te kopen zonder afhankelijk te zijn van een bank of derde persoon. De ambitie is dan ook dat we in 2018 echt goud in handen hebben met een waarde van meer dan $ 5000.

Of de ambities echt werkelijkheid worden is nog maar de vraag. Niemand kan zeggen of de munt echt zoveel waard gaat worden. Het is in ieder geval belangrijk dat beleggers er vertrouwen in blijven houden. Tot nu toe lijkt de Bitcoin hierin al 10 jaar lang te slagen!

Mobiele versie afsluiten