Site pictogram 36.nl

Analyse: Gaat de Bitcoin nu echt stijgen?

De afgelopen zes weken is de Bitcoin het jaar absoluut niet goed begonnen. De munt wist van ruim $ 19.000 weg te zakken tot bijna $ 5.000. Een enorme correctie die volgens diverse analisten het einde van de munt zou betekenen. Maar nu lijkt de munt het tij te keren en gaat de koers weer stijgen. Maar gaat de munt echt stijgen of kunnen we binnenkort weer correcties verwachten?

In het weekend wist de Bitcoin de hoogste koers in zes dagen neer te zetten. De munt stond heel even op $ 9.000 om vervolgens weer weg te zakken. Op zondag zakte de munt zelfs even weg tot onder de $ 8.000, maar dit was maar van korte duur. Vandaag steeg de koers weer hard en lijkt de $ 9.000 weer in zicht te zijn.

We moeten niet vergeten dat de Bitcoin op jaarbasis nog steeds op een verlies van 39% staat. Het zou dus helaas nog kunnen dat de opleving van korte duur is. In de grafieken is er nog steeds een dalende lijn te zien. Wat zou kunnen betekenen dat het om een tijdelijke opleving gaat. Er zijn ook analisten die aangeven dat de cryptomarkt een paar weken nodig heeft om te herstellen. Deze weken zullen bestaan uit stijgingen en dalingen. Uiteindelijk zal de koers er sterker uitkomen en weer gaan stijgen.

Wat zijn de verwachtingen?

Als we de koers vergelijken met andere grote dippen en stijgingen, dan zou de munt weer moeten herstellen. De koers zou de komende weken moeten gaan stijgen richting de $ 20.000. Maar als we naar de voorspellingen voor deze week kijken is dit lastiger, dan je zou denken.

De verwachting is dat we dit keer niet een vergelijkbaar patroon met het verleden gaan zien. De munt gaat mogelijk dus niet in een week tijd terug stijgen naar het oude niveau en weer records verbreken.

Toch verwachten analisten wel dat de munt binnenkort de $ 9.000 voorbij gaat. Daarna zal de munt het $ 10.000 niveau gaan testen om te kijken of hierboven gekomen kan worden. Ondanks dat dit positief nieuws is moeten we geen rally verwachten richting de $ 20.000. Als de munt dit niveau weer gaat bereiken, dan is hier meer tijd voor nodig.

Mobiele versie afsluiten