Site pictogram 36.nl

Analyse van het Corona-Crypto crash bloedbad

Bitcoin Covid19

Foto credit: Melis (Bigstock.com)

Hoewel de Corona-uitbraak economische rampspoed heeft veroorzaakt, hebben cryptocurrencies een deel van de verliezen teruggewonnen die de digitale valutamarkten op 12 maart hebben verwoest.

Een recent rapport dat door de onderzoekers van Coin Metrics is gepubliceerd, merkt op dat de “verkoop van crypto-activa werd veroorzaakt door short- term houders. ”

Verder was een analist bij Unchained Capital het eens met de bevindingen van Coin Metrics en schreef dat “een groot deel van de volatiliteit afkomstig was van UTXO’s van 6 maanden of jonger”.

De gebeurtenissen van 12 maart lieten mensen zich afvragen waarom BTC en vele andere cryptomunten aanzienlijke waarde verloren.

Natuurlijk begrepen de meeste mensen dat de paniekverkopen het gevolg waren van de angsten rond de Corona-uitbraak die de wereldwijde markten teisterde.

Bovendien gingen speculanten ervan uit dat de oplichters van Plustoken vóór de dump een grote som ETH en BTC hadden verkocht.

In totaal verloren cryptomarkten op 12 maart in een paar uur tijd US$ 44 miljard, omdat de BTC-koers daalde tot een dieptepunt van US$ 3.870.

Bitocoin Koers Grafiek van het Bloedbad van 12 maart

Sindsdien is BTC er echter in geslaagd om terug te klimmen over de US$ 6.000, waarbij de regio de afgelopen week meer dan 16% won. Best presterende digitale valuta’s zoals bitcoin cash (BCH) zagen een zevendaagse procentuele stijging van meer dan 30%.

Na het bloedbad op de cryptomarkt publiceerden Coin Metrics-onderzoeker Nate Maddrey gegevens die aantonen dat de “verkoop van crypto-activa werd veroorzaakt door kortetermijnhouders.”.

Maddrey benadrukte dat op 12 maart “groeiende bezorgdheid over de COVID-19-pandemie” een van de grootste eendaagse prijsdalingen in de geschiedenis van BTC veroorzaakte.

De onderzoeker merkte ook op dat de hele cryptomarkt volgde, aangezien de meeste munten in een week meer dan 30% verloren.

Ondanks dat veel mensen zeggen dat BTC niet gecorreleerd is aan aandelen, onderstreepte de “State of the Network” -nieuwsbrief van Coin Metrics dat “de correlatie tussen BTC en de S&P 500 een nieuw record ooit bereikte.”

“De historische prijsdaling van BTC was gelijk aan de slechtste dag van de aandelenmarkten sinds 1987”, schreef Maddrey. “Op 12 maart steeg de Pearson-correlatie tussen BTC en de S&P 500 naar een nieuwe recordhoogte van 0,52. De vorige high aller tijden was 0.32.

Dit suggereert dat crypto-activamarkten meer verweven raken met bestaande markten en meer reageren op externe gebeurtenissen dan we ooit hebben gezien.”

De BTC-prijzen reageerden ook op bepaalde gebeurtenissen van de afgelopen twee weken, waaronder de noodverlagingen van de Fed en de aankondiging van het reisverbod van Trump.

Coin Metrics en Maddrey zijn van mening dat de meeste BTC-verkopers korte termijnhouders bleken te zijn. “Uit gegevens over de keten blijkt dat recente prijsbewegingen waarschijnlijk voornamelijk werden veroorzaakt door kortere en relatief nieuwe houders”, aldus Maddrey’s onderzoek.

Traditioneel hebben nieuwe investeerders die op de wereldmarkt springen minder geduld in vergelijking met ervaren handelaren en hetzelfde geldt ook voor crypto-investeerders.

Nieuwe crypto-investeerders maken meestal dezelfde fouten als te lang wachten om te investeren, te weinig investeren, hoewel ze genoeg geld hebben, vaak transacties doen zonder geduld, kopen terwijl markten in waarde stijgen en verkopen op basis van emoties.

Met kenmerken als deze en gegevens die afkomstig zijn van Unchained Capital en Coin Metrics, zijn het waarschijnlijk nieuwe investeerders die hun munten hebben gedumpt en veteranen blijven nog steeds op de lange termijn.

Mobiele versie afsluiten