Site pictogram 36.nl

Anonieme hackers helpen mee zoeken naar de hackers van $ 538 miljoen

Vorige maand werd bekend dat de grootste cryptoroof uit de historie had plaatsgevonden. Bij Coincheck werd er ter waarde van $ 538 miljoen aan NEM munten gestolen. Veel beleggers waren hier slachtoffer van en zagen hun vermogen wegvallen. Gelukkig voor hun heeft Coinchek besloten dit te vergoeden, maar de daders zijn nog steeds niet gepakt.

Een groep anonieme hackers die zich hard maken om op treden tegen misdadigers op het internet heeft aangekondigd zelf onderzoek te doen. De groep heeft het al voor elkaar gekregen om de $ 538 miljoen gestolen NEM cryptomunten terug te vinden.

Eén hacker wist de accounts waarop de munten stonden te identificeren. Deze informatie is vervolgens gedeeld met de organisatie achter de NEM munten. De accounts waarop de gestolen munten nu staan worden op dit moment gemonitord. Op dit moment zijn de munten verspreid over meer dan 400 verschillende accounts. Dit is gedaan om eventuele hackers of volgers in de war te brengen.

Verschillende hackers hebben aangegeven te helpen

Inmiddels hebben verschillende hackers zich aangesloten om te helpen jagen op de hackers van de NEM munten. Op dit moment lijkt de actie al redelijke successen te boeken. De politie in Tokio heeft namelijk de gegevens van één van de personen waarvan het account is in handen. Dit persoon is inmiddels al ondervraagt door de politie over een mogelijke betrokkenheid bij de hack.

Maar tot op heden is er nog geen nieuws naar buiten gekomen dat er een hacker opgepakt is. De recherche zou al bezig zijn om alle inloggegevens tijdens de bewuste hack te traceren. Maar zoals je begrijpt zijn dit heel wat inlogpogingen en is de politie hier nog wel even mee bezig. Ondertussen blijkt dat al $ 83,6 miljoen aan NEM munten omgeruild is voor Bitcoins.

Voor het verkopen van de munten voor Bitcoins zou gebruik gemaakt zijn dan het Dark Web. Dit is dus niet via legale kanalen gegaan anders zouden de hackers sneller gepakt worden.

Coincheck is tot op heden nog steeds gesloten

Ondanks dat Coincheck aangekondigd heeft het geld te vergoeden en gezegd heeft dat ze dit financieel kunnen ontstaan er steeds meer twijfels. De beleggers hebben namelijk nog steeds hun geld niet terug en de website is ook nog steeds niet open. Een aantal beleggers bij Coincheck heeft daarom ook al het bedrijf voor de rechter gedaagd om hun geld terug te krijgen.

Ongeacht wat de uitkomst gaat zijn van de hackers laat het de crypto community wel weer van een goede kant zien. Vooral doordat hackers kosteloos hun hulp aanbieden om de daders te pakken toont aan dat het een hechte community geworden is.

Mobiele versie afsluiten