Site pictogram 36.nl

Arrington XRP Capital, nieuw hedge fund gebaseerd op de Ripple

Interessant nieuws deze week over het Arrington XRP Capital hedge fund. In een vorige blog heb ik het gehad over interne ontwikkelingen binnen Ripple, waaronder de benoeming van Benjamin Lawsky in de board of directors. Deze week was er meer goed nieuws rondom het bedrijf. Michael Arrington – de man achter TechCrunch en zeer invloedrijk op internet – kondigde een nieuw hedge fund aan dat de waarderingen en transacties vrijwel volledig in Ripple’s coin XRP gaat doen.

Arrington XRP Capital op het Coindesk’s Consensus Invest event

Arrington deed de aankondiging tijdens een ingelaste presentatie op het Coindesk’s Consensus Invest event in New York. In een blog post lichtte hij zijn plannen nog wat verder toe:

“I’m announcing that I’m part of a team launching a new $100 million cryptocurrency hedge fund called Arrington XRP Capital. The fund has commitments for over $50 million so far, and we plan to begin trading in the next few weeks.”

De investeerders doen hun inleg in het fonds in XRPs, niet in dollars of andere munten. Ook betalingen en fees gaan zoveel mogelijk in de cryptomunt. Het fonds belegt een groot deel van zijn vermogen in bestaande tokens. Daarnaast wordt een deel van het kapitaal belegd in ICO’s en meer traditionele investeringen als private equity.

Waarom werkt Arrington XRP Capital op basis van Ripple’s XRP?

Voor mensen die zich richten op Ripple en zelf XRP’s hebben gekocht, is dit natuurlijk uitstekend nieuws. Alleen al het feit dat een 100 miljoen investeringsfonds de XRP en dus niet de dollar als uitgangspunt hanteert, tekent het vertrouwen van beleggers en verhoogt de kans op een goede koersontwikkeling. Maar waarom kiest het fonds voor de XRP? Daarvoor heeft Arrington een helder verhaal.

Allereerst ziet hij deze aanpak als de manier om mensen die al serieus hebben geïnvesteerd in cryptocurrency bij het fonds te betrekken. Er zijn daarbij geen tijdrovende en relatief dure omrekenslagen nodig van crypto naar reguliere munteenheden. Daarnaast noemt Arrington nadrukkelijk de relatie met het bedrijf Ripple, de ontwikkelaars van de XRP. Dat bedrijf is geen partner in het fonds, maar Arrington XRP Capital gaat wel gebruik maken van de internationale blockchain based betalingsinfrastructuur van Ripple. Waardoor zowel inleg als betalingen van internationale beleggers veel sneller en eenvoudiger kunnen plaatsvinden. Een bijzonder interessante ontwikkeling voor alle Ripple XRP volgers, het Arrington XRP Capital hedgefund.

Mobiele versie afsluiten