Site pictogram 36.nl

Augur nog groter succes dan Cryptokitties

Vorig jaar ontstond er een enorme hype rondom Cryptokitties. Dit waren katten gemaakt met Ethereum munten. Je kon de katten kopen en verhandelen. Er werden enorme bedragen neergeteld terwijl het eigenlijk gewoon Ethereum munten waren. De software zorgden er alleen voor dat Ethereum ontzettend traag werd door het enorme succes. Nu lijkt er een opvolger voor het succes: Augur.

Augur is een app waarbij je op verschillende evenementen in de wereld een weddenschap kan plaatsen. De weddenschappen kunnen werkelijk van alles zijn. Er kan bijvoorbeeld een weddenschap geplaatst worden wie de volgende president van Amerika wordt of wie het WK in Rusland gaat winnen. Het plaatsen van de weddenschappen kan met nieuwe technologie via een speciale App genaamd Augur. De weddenschappen worden betaalt met Ethereum munten. De app ging vandaag officieel live en lijkt een gigantisch succes te zijn.

Ethereum gebruikers lijken massaal te willen wedden op de aankomende wedstrijden op het WK zoals Engeland – Kroatië. Beleggers vragen zich af of er straks ook nieuw geld door de app op de markt komt. Of dat het vooral om bestaande beleggers gaat die hun Ethereum munten op deze manier proberen te verdubbelen.

Apps op basis van cryptomunten zijn populair

Het is opnieuw een bewijs dat apps op basis van cryptomunten enorm populair zijn. Het lijkt een nieuw fenomeen die gestart is met Cryptokitties. Toch is het de vraag of dit soort apps voor blijvend succes gaan zorgen. Toch is online wedden al jaren populair en dit kan de app nog wel een paar successen opleveren.

Tot nu toe is de app al één van de grootste successen qua crypto apps. Slechts 12 uur na de lancering steeg de app al naar de vijfde plek met meeste gebruikers. De app zou al zo’n $ 400.000 opgehaald hebben in nog geen dag tijd. Cryptokitties had veel meer tijd nodig om succesvol te worden. Augur is dus al succesvoller dan Cryptokitties.

Toch is Augur met $ 400.000 nog wel een kleine vis in de markt. Er zouden slechts 300 Ethereum wallets aan de app gekoppeld zijn. Nummer één op dit moment ForkDelta heeft ruim 2314 gebruikers gekoppeld. Cryptokitties daarintegen is de laatste tijd flink in waarde gedaald en heeft nog maar 311 gebruikers.

Mobiele versie afsluiten