Site pictogram 36.nl

Australische Supercars Eseries blijft mogelijk ook na coronacrisis bestaan

Jamie Wincup - V8 Supercars

Foto credit: Dave Hewison Photography (Shutterstock.com)

De Australische Supercars richtten hun aandacht op virtueel racen na het uitstellen van het on-track seizoen tot ten minste juni, als gevolg van de coronavirus pandemie. In eerste instantie werd de Australische Supercars Eseries beschouwd als een kortetermijnoplossing, maar mogelijk zal de Supercars Eseries blijven bestaan.

De eerste twee rondes van de 10-weekse competitie scoorde indrukwekkende wereldwijde kijkcijfers. De eerste race had al goede kijkcijfers, maar on-line streaming views knalde omhoog voor de tweede ronde. Dit was dankzij de aanwezigheid van wildcard entry Max Verstappen.

Officials zeggen dat er in totaal een top was van meer dan 450.000 kijkers, verspreid over de Supercars’ Facebook en teams’ streams voor ronde twee, een stijging van meer dan 50 procent in vergelijking met de openingsronde.

Verstappen — een groot fan van sim racing — is enthousiast om terug te keren naar de Supercars eseries na een prachtige run van drie tweede plaatsen, tijdens de vier races die onderdeel waren van ronde twee. Er werden races gehouden op Silverstone en Barcelona Catalunya.

Meer internationale wildcards worden verwacht in de hele eseries. Ronde drie zal gehouden worden op Bathurst’s legendarische Mount Panorama track. De derde ronde zal te zien zijn op woensdagavond zullen aan doen.

Supercars CEO Sean Seamer zei dat de tekenen goed waren dat de eseries zou blijven op de kalender en een aanvulling op on-track racing in de toekomst.

„Onze bedoeling is om een thuis te vinden voor dit formaat in de toekomst, zodat we kunnen maximaliseren racen als we niet racen in de echte wereld,” aldus Seamer.

„De feedback die ik heb gehad van de teams is zeer positief (en) het heeft ook nieuwe sponsors in de sport gebracht.

“De primaire focus is ervoor om te zorgen dat de volgende acht rondes die we voor ons hebben briljant worden uitgevoerd en dat we week op week blijven verbeteren. Als we het fris en interessant kunnen blijven houden, dan is het absoluut iets waar we naar zullen blijven kijken.”

Wild Card voor Simona de Silvestro en Will Power

Voor ronde drie zal voormalig Nissan coureur Simona de Silvestro een wildcard ontvangen. De Silvestro zal racen op een simulator in haar Zwitserse huis. Zei verhuisde na een drie-seizoen full-time Supercars racen naar Europa.

“Ik heb er zin in. Ik heb genoten van elke minuut in Supercars en terug keren voor de eserie zal heel leuk zijn. Ik heb mezelf de afgelopen weken bezig gehouden met online racen voor Porsche in de virtuele Mobil 1 Supercup, dus ik heb er vertrouwen in.”, aldus De Silvestro.

Ook de in Australië geboren IndyCar kampioen Will Power zal woensdagavond aan de start staan van de erace. “Omdat ik Australisch ben, is de Supercars-serie erg belangrijk voor mij en ik heb het altijd gevolgd door de jaren heen; nog meer nu Team Penske zo’n geweldige aanwezigheid heeft. (…) Ik ben echt pumped om te racen met de Supercars eserie. En om te racen bij Bathurst van alle plaatsen — het wordt een knaller.

„Ik heb altijd veel sim-racen gedaan, maar heb veel meer tijd online doorgebracht sinds we te maken hebben met de pandemie. Ik heb de kans gehad om alle IndyCar races te racen en heb ook wat andere dingen gedaan, dus ik heb er zin in om ook een Supercars-race er aan toe te voegen.

„Het is heel leuk en geeft de fans iets om naar te kijken en geeft ons coureurs iets om in te concurreren, dus het zal heel leuk zijn.”

Seamer, zei dat het Supercars organisatie er van houdt om wildcard inzendingen uit verschillende categorieën over de hele wereld te verwelkomen als virtueel racen centraal staat.

„We zijn nederig door de enorm positieve reactie op onze eserie van mensen in Australië en internationaal. Dit is een speciaal ding om iedereen te kunnen bieden tijdens onze break van on track racing, en het is geweldig om niet alleen onze volledige groep van Supercars coureurs, maar ook een aantal wereldwijde namen zoals Will Power, elke week mee te nemen.

„We zijn echt blij met de respons tot nu toe, en kijken ernaar uit om iedereen onze Supercars-sterren aan te bieden, samen met frisse gezichten, nieuwe formaten en spannende races elke woensdagavond.”

Mobiele versie afsluiten