Site pictogram 36.nl

Australische Supercars komt met esports competitie

Supercars

Foto credit: Dave Hewison Photography (Shutterstock.com)

Het Australische Supercars heeft ervoor gekozen om de volgende drie races uit te stellen, in reactie op de COVID-19 pandemie. Het gat in het reguliere seizoen willen ze vullen met een nieuwe esports series, waarin de coureurs van de normale kampioenschap zullen deelnemen.

De Supercars series is het best te vergelijken met de Duitse DTM of de Japanse Super GT. In Australië is het de belangrijkste autosport klasse.

Supercars CEO Sean Seamer legde de beslissing van het kampioenschap om races uit te stellen in plaats van ze te laten plaats vinden achter gesloten deuren.

“We hebben ijverig gewerkt om alle beschikbare opties te beoordelen om de continuïteit van de serie te garanderen. Uiteraard is de situatie aan het evolueren, maar we erkennen de noodzaak om resoluut te handelen met de informatie waarover we beschikken.”

Seamer bevestigde ook plannen voor een Esports serie om te draaien zolang de normale races niet plaats kunnen vinden.

Coureurs zullen strijden om punten in elke race en een kampioen zal worden gekroond aan het einde van de serie.

Met behulp van het iRacing-platform dat vorig jaar in de Supercars Eseries is opgenomen, zullen teams wekelijks hun eigen virtuele Supercars racen in hun teamkleuren, online vanuit huis.

Foto credit: Dave Hewison Photography (Shutterstock.com)

Zevenvoudig Supercars-kampioen Jamie Whincup zegt dat hij ernaar uitkijkt om deel te nemen aan zijn eerste competitieve sim-race-serie ooit.

“We willen altijd een goede show op zetten, dus het is geweldig voor de sport en de fans om te weten dat we nog steeds kunnen racen terwijl het seizoen in de wacht staat,” zei hij. “Ik sta meestal achter mezelf, maar de jonge kerels hebben hier het voordeel. Mijn geld staat op mijn teamgenoot SVG (Shane van Gisbergen, red), om vooraan te staan.”.

“Het zal een leercurve voor mij zijn, want ik heb al heel lang geen sim gebruikt en gebruik hem niet als onderdeel van mijn training, maar ik kijk uit naar een nieuwe uitdaging. Bovenal ben ik blij dat we nog steeds wat entertainment kunnen bieden wanneer iedereen het het meest nodig heeft.”.

De hele wedstrijd wordt live uitgezonden op de Australische TV, en social media kanalen. Een exacte startdatum zal de komende dagen bekend worden gemaakt.

Mobiele versie afsluiten