Site pictogram 36.nl

Australische Supercars sim racing eseries trekt veel tv kijkers

Supercars

Foto credit: Dave Hewison Photography (Shutterstock.com)

De openingsronde van de BP Supercars All Stars Eseries werd geprezen als een doorslaand succes van zowel fans als coureurs. Ook de kijkcijfers waren indrukwekkende voor een lokaal esports-event.

Meer dan 158.000 Australiërs stemden in om een deel of de gehele live-uitzending op Fox Sports 506 te bekijken. Een gemiddeld publiek van 70.000 mensen keek naar de nieuw gelanceerde serie. Er was een hoogtepunt van 103.000 mensen in de loop van de twee uur durende live show.

De uitzending was de vijfde meest bekeken show op betaal TV. Het was daarmee het enige Fox Sports-programma in de top-20.

De live tv uitzendnummers werden versterkt door online platforms. Online waren er ook nog eens 210.736 kijkers, die afstemde op de live gratis online uitzending.

Het programma werd gehost door een team van reguliere Supercars-commentatoren. In de uitzending toonde alle 25 coureurs hun thuis set-ups, terwijl ze deelnamen aan de eerste drie races van de Series, vanuit het comfort van hun eigen woonkamer.

Supercars CEO Sean Seamer zei dat de kijkcijfers aantonen dat er een grote reactie was op de openingsronde van de Supercars All Stars Eseries.

“Ronde 1 is een geweldige eerste start en beloont de inspanning die iedereen heeft gedaan om deze Eseries up and running te krijgen.” aldus Seamer.

“We zijn uniek in ons vermogen om de broodnodige entertainment te bieden aan iedereen in Australië. Terwijl we wachten op een terugkeer naar de echte wereld racen. Het was geweldig om te zien dat zowel nieuwe als bestaande fans de tv aanzette om de actie te bekijken.”

“De feedback van fans is overweldigend positief geweest en we kijken uit naar de tweede ronde van volgende week. Dan zullen we racen op twee van’s werelds meest iconische circuits: Silverstone en Barcelona.”

“We hopen dat iedereen blijft genieten van het kijken naar onze coureurs voor het beste real-time entertainment op tv op dit moment.”

Mobiele versie afsluiten