Site pictogram 36.nl

Inmiddels 100 banken op Ripple aangesloten

Interessant nieuws is dat steeds meer banken op Ripple worden aangesloten. Die interesse van serieuze financiële instellingen vormt een belangrijke basis voor het vertrouwen in dit bedrijf. En daarmee uiteraard ook in hun eigen coin, de XRP (bij veel mensen beter bekend als ‘de Ripple’).

Inmiddels al meer dan honderd banken op Ripple netwerk

In oktober al meldde Ripple dat meer dan 100 financiële instellingen zich inmiddels hadden aangesloten op het Ripple enterprise blockchain network, het zogeheten RippleNet. Het betreft soms startups, zoals AirWallex. Maar even vaak zijn het instellingen als Credit Agricole en dat is niet zomaar een bank. Net als de Rabobank in Nederland heeft deze Franse bank een oorsprong als coöperatieve boerenbank. Inmiddels is het met 150.000 medewerkers de grootste financiële instelling van Frankrijk en de op een na grootste van Europa. Banken sluiten zich aan bij Ripple om hun klanten bij betalingen dezelfde eenvoud en snelheid te geven die ze gewend zijn van andere internet handelingen. Directe, gegarandeerde en goedkope financiële transacties wereldwijd dankzij moderne blockchain technologie. Dat is wat RippleNet biedt.

De banken op Ripple, waarvoor gebruiken ze het?

Het interessante is dat die banken het RippleNet voor allerlei verschillende diensten gebruiken. Zo worden internationale money transfer diensten (remittance services) steeds vaker met behulp van Ripple verwerkt. Credit Agricole wil RippleNet bijvoorbeeld gaan gebruiken voor dit type diensten aan Franse expats in Zwitserland. Een grote groep Fransen gaat dus hun geld vanuit Zwitserland naar huis straks overmaken via RippleNet. En de Braziliaanse bank Bexs Banco verwerkt e-commerce betalingen van 25 miljoen klanten en is op RippleNet aangesloten om een directe connectie te hebben voor transacties met partnerbanken in Noord-Amerika, Europa en Azië. Het zijn zomaar twee voorbeelden van de banken op Ripple.

Goed nieuws voor Ripple

Dit zegt allemaal niet direct iets over de waarde van de Ripple of XRP zoals de Ripple coin officieel heet. Maar het feit dat in allerlei plannen van financiële instellingen ook die coin als betalingsmiddel wordt gebruikt, in combinatie met de solide business die het bedrijf met gevestigde banken al heeft, maakt het een bijzonder interessante digitale munt om te overwegen voor je eigen wallet. De Ripple koers kun je hier natuurlijk checken. Gisteren maakte hij nog even een stevige dip, maar die is alweer gecorrigeerd.

Mobiele versie afsluiten