Site pictogram 36.nl

Beleggen in Ripple aandelen?

Nee, beleggen in Ripple aandelen kan vandaag de dag nog niet. Toch zijn er analyses waarin de terechte vraag wordt gesteld of er in 2018 een beursgang is te verwachten van het bedrijf Ripple. Een logische vraag, waarbij natuurlijk ook de relatie tussen de waarde van de Ripple munt en zo’n beursgang interessant wordt.

Beleggen in Ripple. Is dit het goede moment?

Beleggen in Ripple? Misschien klinkt de vraag nu even minder logisch. Juist deze week gaf Ripple – als onderdeel van een marktbrede correctie onder de altcoins – veel van zijn waarde prijs. Een week terug was er nog zo’n 1,80 dollar over van een koers die op het piekmoment begin januari boven de 3,50 dollar stond. Deze week sloeg bij een aantal bezitters echter de paniek toe en dook de munt zelfs onder de dollar. Inmiddels is de stress wat uit de markt. De hele cryptocurrency markt is weer opgeveerd en ook Ripple zit weer boven de dollar. Voor potentiële kopers van Ripple een interessant moment. Bovendien is er meer.

Beleggen in Ripple voor de lange termijn?

Want er wordt in analyses ook wel gespeculeerd over een toekomstige beursgang van Ripple. Ripple is natuurlijk een cryptomunt die een zekere waarde heeft. Een waarde waarop je kunt speculeren door die Ripple te kopen. Echter, Ripple is ook een bedrijf dat de munt heeft ontwikkeld als onderdeel van een hele betalingsinfrastructuur tussen banken en financiële instellingen wereldwijd. Er is veel geld in dat bedrijf geïnvesteerd. In 2013 al kwamen er miljoenen van investeringsmaatschappijen als Andreessen Horowitz, Google Ventures en IDG Capital Partners. Eind 2014 had het bedrijf na verschillende investeringsrondes een waardering van 100 miljoen dollar opgebouwd en ook in 2015 en 2016 werden nog grote financiële injecties gedaan door onder andere Banco Santander.

Beursgang Ripple te verwachten?

Omdat het bedrijf inmiddels een belangrijk technologiebedrijf is en meer dan alleen de munt, zou een beursgang niet onlogisch zijn. Ook voor de bestaande investeerders is het een logische manier om iets van hun investeringen te cashen. Topman Brad Garlinghouse liet zich daar als eens over uit, in september 2017 in een interview met CNBC:

“It’s a flattering question to get. I want to make sure we have the right managerial maturity, infrastructure, and ability to forecast properly. We’ve been around for 4.5 years. At some point it will make sense. Just not today.” (Ripple ceo Brad Garlinghouse)

Er zijn inmiddels op veel van die gebieden stappen gezet, dus het is niet ondenkbaar dat we over bijvoorbeeld een jaar kunnen gaan beleggen in Ripple aandelen. Wat betekent een Ripple beursgang voor de munt? Veel van de huidige belanghebbenden hebben hun eigen ‘aandeel’ nu in Ripples zitten. Betekent zo’n aankondiging dat de munt nog meer mainstream wordt en in waarde stijgt? Het is nu direct nog niet aan de orde. Zo heeft Ripple nog een juridische strijd lopen met een bankenconsortium R3 dat een optie claimt om een groot aantal Ripple tegen een waarde van één dollarcent te mogen kopen. Dat soort zaken zal eerst moeten worden geschikt. Maar áls er een Ripple aandelen emissie komt, worden het interessante tijden.

Mobiele versie afsluiten