Site pictogram 36.nl

Biljonair Warren Buffet noemt de Bitcoin een bubbel

We hebben het al vaker gehoord dat de Bitcoin een bubbel zou zijn. Tot nu toe gaat de bubbel al een aantal jaren mee en stijgt de waarde nog steeds. De bubbel is nog steeds niet geknapt ondanks wat sommige experts beweren. Vandaag kwam er opnieuw naar buiten dat de munt een bubbel genoemd werd. Dit keer was het biljonair Warren Buffet die de uitspraak deed.

Biljonair Warren Buffet was aanwezig bij een jaarlijkse vragenronde waarbij de vraag werd gesteld of de Bitcoin een bubbel is. De vraag werd gesteld samen met een reeks andere vragen in Omaha. Het interview was begin deze maand, maar het nieuws kwam vandaag pas naar buiten. Met grote koppen kopte de nieuwsberichten dat Warren Buffet de munt een bubbel noemt.

Bitcoin is een echte bubbel volgens Warren Buffet

Volgens Warren Buffet worden beleggers helemaal gek gemaakt door de grote prijs stijgingen. Ze stoten daardoor andere mensen aan om ook te beleggen. Daarbij worden ze ook nog aangespoord door een paar bedrijven op Wall Street laat Buffet weten. Toch is de munt volgens hem een echte bubbel die een keer gaat klappen.

Een reden waarom de munt gaat klappen is omdat het volgens hem niets waard is. Je kan geen waarde aan de munt plakken omdat het in theorie geen waarde heeft. Goud is bijvoorbeeld een steen wat waarde heeft omdat er vraag naar is en het gebruikt wordt voor bijvoorbeeld juwelen. Maar een Bitcoin is slechts een code waar je naam bij bijgeschreven wordt.

Warren Buffet gaf het commentaar op de munt nadat de koers ingestort was. Op het moment dat hij in gesprek ging stond de koers nog maar op $ 4300. Na zijn uitspraken steeg de munt weer verder en werd het nieuwe $ 6000 record verbroken. Het is dus de vraag of Buffet wel gelijk heeft over z’n bubbel uitspraken.

Het is geen verrassing dat Buffet een tegenstander is van de munt. In 2014 gaf hij al het advies aan beleggers om weg te blijven bij de munt. Toch is Buffet lang niet de enige die deze uitspraken doet. De prins van Saudi Arabië Al-Waleed bin Talal gaf ook al aan dat hij verwacht dat de bubbel binnenkort gaat klappen.

Mobiele versie afsluiten