Site pictogram 36.nl

Bill Clinton geeft speech tijdens Ripple conferentie

Dit najaar organiseert Ripple een groot congres voor banken, financiële instellingen en beleggers. Vandaag werd bekend gemaakt dat Bill Clinton de hoofdspreker op het evenement gaat worden. De 42ste president van Amerika zal een toespraak gaan houden tijdens het evenement.

Het evenement zou plaatsvinden op 1 oktober dit jaar. Het interview met de bezoekers aan het evenement zal begeleid worden door Gene Sperling. Sperling was adviseur onder zowel Bill Clinton als Barak Obama.

De toespraak die Bill Clinton gaat houden zal o.a. gaan over de nieuwe technologieën en adoptie ervan. Hierbij wordt uitgebreid stilgestaan bij het internet van vandaag de dag. Verder zal hij stilstaan bij de extreme groei en ontwikkelingen die het internet doormaakt.

Volgens Bill Clinton loopt de Ripple op dit moment tegen dezelfde problemen aan als het ontstaan van het internet in de jaren negentig. Ze lopen bijvoorbeeld tegen problemen aan als extreme groei en politiek. Hierin moet een balans gevonden worden voor de cryptomunt. Dit probleem zagen we ook in de jaren negentig met de komst van het internet.

Cryptomunten en de politiek lijken naar elkaar toe te trekken

Dit jaar lijkt het duidelijk te zijn dat de regering het standpunt rondom cryptomunten aan het wijzigen is. In plaats van cryptomunten tegen te werken lijkt de regering ineens graag samen te werken met cryptomunten. Alleen zou de markt wel gereguleerd moeten worden volgens de politiek. Cryptomunten daarentegen leren ook veel van de politiek. Ze leren zich aan te passen aan de wensen en eisen van regeringen wereldwijd.

In 2016 ontving Bill Clinton symbolisch zijn eerste Bitcoin. Hij kreeg deze overhandigd van Matt Roszak. De cryptomunt werd letterlijk overhandigd want er was een fysieke munt van gemaakt. Matt Roszak deed dit later ook bij andere bekende Amerikanen. Kim Kardashian kreeg bijvoorbeeld tijdens een pokertoernooi officieel een eerste Bitcoin munt uitgereikt. Op deze manier hopen cryptomunten via bekende Amerikanen meer bekendheid te geven aan de cryptomunten.

Mobiele versie afsluiten