Site pictogram 36.nl

Binance lanceert Smart Contracts Blockchain: nieuwe concurrent voor Ethereum?

Binance

Foto credit: Ezphoto (Bigstock.com)

Binance, een van ’s werelds meest toonaangevende cryptocurrency-exchanges, heeft een nieuwe white paper gepubliceerd genaamd “Binance Smart Chain”. Het is een nieuwe blockchain die parallel loopt met Binance Chain en ook slimme contractfunctionaliteiten ondersteunt.

In een onlangs gepubliceerde whitepaper kondigde Binance de ontwikkeling aan van de Binance Smart Chain — een nieuwe blockchain die slimme contractfunctionaliteit ondersteunt.

Het nieuwe netwerk wordt beschreven als een innovatieve oplossing, die zowel de interoperabiliteit als de programmeerbaarheid van de Ethereum Virtual Machine (EVM) naar Binance Chain brengt.

Het zal draaien op een Proof-of-Stake consensusalgoritme, bedoeld om de decentralisatie en de participatie van de gemeenschap te vergroten.

Bovendien zal de blockchain EVM-compatibel zijn, wat betekent dat het alle bestaande tooling van Ethereum ondersteunt, maar met naar verluidt snellere en goedkoper.

Foto credit: Slavstan (Bigstock.com)

In wezen zal Binance Smart Chain een parallelle blockchain zijn van de huidige Binance Chain. Dit is bedoeld om de hoge prestaties van de native DEX te behouden en tegelijkertijd slimme contractfunctionaliteit te ondersteunen.

Hoe dan ook, Binance betreedt een competitief veld, serieus gedomineerd door Ethereum.

Volgens een rapport voor 2019 zijn Ethereum, TRON en EOS goed voor 98% van alle gedecentraliseerde applicaties, waarbij Ethereum stevig aan de leiding staat in elke mogelijke categorie, inclusief actieve DApps, actieve gebruikers en transacteerde volume.

Daarnaast zijn er nog andere serieuze projecten, waaronder Steem, NEO, Ontology, en Waves. Binance betreedt een competitief veld en het zal een uitdaging zijn om een deel van de bestaande markt op te eisen.

Mobiele versie afsluiten