Site pictogram 36.nl

Binance wil uitbreiden naar Zuid-Korea

De grootste crypto exchange site ter wereld Binance ziet nog meer markten om te veroveren. Het bedrijf zou plannen hebben om hun diensten uit te breiden naar Zuid-Korea. Op dit moment zijn ze al actief in de US en Japan.

Op dit moment zijn er twee grote exchange sites die de markt in hun greep hebben in Zuid-Korea. UPBit is de tweede grootste exchange site voor de Koreanen. Daarna volgt Bitthumb een andere favoriete website voor Koreanen om cryptomunten te kopen. Bitthumb bezit absoluut de nummer één positie in Zuid-Korea. Sinds 2017 hebben ze een marktaandeel van bijna 90% in Korea.

Toch liggen er kansen voor Binance want Bitthumb staat de afgelopen weken onder vuur. Vanwege een veiligheidslek besloot de site alle uitbetalingen en deposits op de site te sluiten. Deze sluiting duurt nu al een maand waardoor beleggers niet bij hun geld kunnen of nieuwe cryptomunten kunnen kopen. Doordat het probleem nu al een maand duurt overwegen veel Koreanen over te stappen naar een andere website.

Een andere grote concurrent straks voor Binance zou UPbit zijn de nummer twee crypto exchange site van Zuid-Korea. De website is vooral gevaarlijk voor Binance vanwege de grote naam die achter de site zit. De site wordt namelijk gerund door KakaoStock. KakaoStock is de grootste belegging app van Zuid-Korea. Koreanen kunnen via de app niet alleen cryptomunten kopen, maar ook andere aandelen. Daarnaast heeft het bedrijf nog andere apps zoals KakaoPay, KakaoStory en KakaoTaxi. Bijna 80% van de Koreanen maakt gebruik van de diensten van Kakao.

UPBit zou zelfs bezig zijn met een connectie binnen het Kakao platform. Zo zouden gebruikers van KakaoPay eenvoudiger cryptomunten kunnen kopen. KakaoPay is de populairste app in de Samsung Play Store van Zuid-Korea.

Binance heeft nog geen kantoor in Zuid-Korea

Binance kan dus een aardige concurrentie verwachten met UPBit en Bitthumb. Het is ook nog niet bekend wanneer de diensten precies gelanceerd gaan worden. Op dit moment heeft het bedrijf ook nog geen kantoor in het land. Binance heeft laten weten dat ze eerst de nieuwe reguleringsregels van Korea afwachten. Als die bekend zijn willen ze instappen zodat ze meteen voldoen aan de nieuwe regels.

Mobiele versie afsluiten