Site pictogram 36.nl

Bitcoin bereidt zich voor op koersexplosie

Bitcoin is er klaar voor om weer opnieuw een gigantische stijging te veroorzaken. Dit meent Wall Street analist Bart Smith. Hij werkt bij Susquehanna en gelooft heilig in een nieuwe enorme prijsstijging. Hij is ervan overtuigd dat de Bitcoin binnenkort gaat ontsnappen. Er is wel één voorwaarden aan de ontsnapping. De koers mag niet naar $ 6.800 dalen. Als deze bodem bereikt wordt gaan we de andere kant op. De munt moet het liefste boven de $ 7.000 blijven hangen.

Sinds juni maakte de munt al een uitstekende rebound van $ 6.500 naar $ 8.500. Alleen de afgelopen dagen beleefd de munt door een gebrek aan volume flink wat correcties. Er zal dus wel meer volume nodig zijn om een nieuwe koersexplosie te veroorzaken. Op dit moment staat de munt er niet super goed voor. Er is opnieuw een correctie van 2,43%. Hiermee staat de koers nog net veilig met $ 7.376. Toch kan het hard gaan met de munt. De munt kan ineens uit het niets hard dalen, maar ook hard stijgen. Het wordt dus afwachten wat er gaat gebeuren!

De $ 6.800 is het zogenaamde key support level. Dit punt mag de koers volgens Smith absoluut niet bereiken als de munt omhoog wil. Als we dit punt bereiken gaan we weer dezelfde weg bewandelen als de vorige keer. De munt zou zelfs helemaal kunnen terugzakken naar het laagste punt van juni. Toch geloofd Smith erin dat de koers gaat omkeren zolang dit punt niet bereikt wordt.

Prijsstijging Bitcoin gaat er gewoon komen

Mocht de $ 6.800 toch aangetikt worden, dan is er volgens Smith nog steeds geen ramp. De prijsstijging gaat er gewoon komen. We moeten niet de hoop gaan opgeven. De prijsstijging gaat er komen alleen bij de $ 6.800 gaat het weer iets langer duren. Voor het eindresultaat van 2018 zou het prettig zijn als de explosie eerder plaatsvindt.

Vorige week ontstond er duidelijk een daling nadat bekend werd dat Winklevoss tweeling geen vergunning krijgt om de beurs op te gaan met de Bitcoin. Hierdoor ontstond eigenlijk de correctie die we nu nog meemaken. Toch vindt Smith het positief dat de munt niet meteen weggezakt is naar het beginpunt. De teleurstelling was onder een aantal beleggers wel groot. De Winklevoss tweeling richting de beurs zou een goede stap in de richting van legalisering zijn. Helaas ging dit niet door.

Doordat de Bitcoin koers niet direct na slecht nieuws is ingestort lijkt er een basis gelegd te zijn voor een nieuwe groei. We moeten niet schrikken van een paar correcties. De Bitcoin is altijd volatiel geweest, maar staat hoger dan hij in juni 2017 stond. Als we hiernaar kijken moeten we dus niet schrikken als de munt weer even wegzakt. Steeds meer grote investeerders zien dit volgens Smith nu ook en stoppen Bitcoin in hun beleggingsprotfolio.

Mobiele versie afsluiten