Site pictogram 36.nl

Bitcoin Cash bestaat vandaag 1 jaar

Vorig jaar zaten de meeste beleggers volledig in de spanning. Na maanden van geruchten werd de Bitcoin inderdaad gesplitst. Volgens vele was het einde van de Bitcoin. Een splitsing zou de koers doen instorten tot er niets meer over was. Gelukkig weten we nu beter en heeft de lancering van Bitcoin Cash vooral voor opluchting gezorgd. Uiteindelijk zagen de beleggers de koers zelfs gigantisch stijgen na de release van Bitcoin Cash.

Op 1 augustus begon de release van Bitcoin Cash offiiceel. De munt werd gelanceerd voor $ 800 per stuk. Iedere Bitcoin bezitter kreeg munten. Op dit moment wordt de munt verhandeld voor $ 765 via Binance. Dit betekent alleen niet dat beleggers er geen successen mee geboekt hebben in de afgelopen maanden.

Bitcoin Cash werd in eerste instantie gelanceerd om een probleem met de Bitcoin Core op te lossen. Maar er waren ook mensen die de munt een rebelse aftakking van de Bitcoin noemde. Volgens de makers was de Bitcoin Cash 100% gelijkwaardig aan de Bitcoin. Het grootste verschil was nieuwe technologie waardoor de munt sneller verhandeld zou worden. Helaas liep dit in de praktijk al snel spaak. Uiteindelijk moest er een grotere Blockchain komen om de snelheid te verhogen.

Bitcoin Cash zou een alternatief middel zijn om te betalen

De Bitcoin zou oorspronkelijk gezien worden als munt om mee te betalen. Vanwege de hoge koers doet bijna niemand dit. Een alternatief zou volgens de makers Bitcoin Cash moeten zijn. Als voorbeeld werd de crisis in Venezuela genoemd. Door de enorme inflatie is het geld niets meer waard. Door salarissen in Bitcoin Cash uit te betalen zouden er geen problemen meer zijn.

Bitcoin Cash is echter vooral een historisch punt in de geschiedenis van de Bitcoin. Het was voor de munt een keerzijde. Na een slechte juli maand vloog de koers na de release omhoog. Vooral nadat bleek dat er niets aan de hand was. De koers was niet ingestort zoals eerst voorspelt werd.

Een jaar na de lancering van Bitcoin Cash heeft de munt een deal met meerdere financiële diensten. Via in totaal 19 apps en sites kan je nu betalen met Bitcoin Cash. Daarnaast is het onderdeel van 14 nieuwe projecten en is de munt verkrijgbaar op 41 verschillend exchange sites.

Sommige analisten denken nog steeds dat Bitcoin Cash op een dag de Bitcoin gaat vervangen. De techniek is innovatief en vernieuwend vooral in vergelijking met de inmiddels oude Bitcoin. Uiteraard is dit nu nog speculeren en is het vooral afwachten wat er gaat gebeuren.

Mobiele versie afsluiten