Site pictogram 36.nl

Bitcoin Cash leidt vandaag de markt terwijl Bitcoin de $ 10.000 verbreekt

Vandaag is de grootste stijger op de markt niet de Bitcoin, Litecoin, Ripple of Ethereum, maar Bitcoin Cash. De munt weet op dit moment van schrijven een koers neer te zetten van 10,02% in de plus. De koers tikt nu bijna de $ 1500 aan en is hard op weg om richting de $ 2.000 te gaan.

Ondanks dat Bitcoin Cash de snelste stijger is vandaag doet de Bitcoin het ook niet slecht. De munt doorbrak eindelijk de $ 10.000 barrière. Daarna corrigeerde de munt er weer snel onder. Een hoop beleggers hadden blijkbaar ingesteld op verkopen bij $ 10.000. Maar de munt staat nog op een kleine winst en $ 10.096 op dit moment van schrijven.

Andere cryptomunten tonen ook tekenen van een stijging, maar lang niet zo groot als de rest. De Ripple maakt er bijvoorbeeld een gewoonte van om overdag te corrigeren en tegen het einde van de middag weer te gaan stijgen. Vandaag gebeurde dit ook weer. De munt verloor bijna 8% en staat op dit moment van schrijven op een kleine stijging. Dit is vergelijkbaar met andere cryptomunten die een kleine stijging noteren. Alleen Bitcoin Cash lijkt op dit moment hard te groeien.

Totale marktwaarde gaat weer omhoog

Gisteravond tikten de totale marktwaarde van de $ 485 miljard aan. Dit was de hoogste waarde sinds 1 februari. Dit toont wel aan dat de markt weer aan het herstellen is. Alleen vanochtend vroeg ging de markt onderuit. Hierdoor staat de stand nu op $ 482 miljard. Toch is de verwachting dat de marktwaarde wel weer omhoog gaat.

Vooral omdat Bitcoin Cash sprongen vooruit maken en de rest ook weer kleine tekenen van groei vertonen. Als dit doorzet zal de totale marktwaarde ook weer gaan groeien. Dit is een goed teken want alle munten hebben een hoop herstelwerkzaamheden te doen na de crash aan het begin van dit jaar. Het ziet er namelijk eindelijk weer wat positief uit.

Overigens is het op dit moment Chinees nieuwjaar. Traditioneel gezien zit de markt dan een beetje in het slob. Wat dat betreft doet de markt het nog netjes. We zagen dit dan ook goed aan alle koersen in de ochtend die wat onderuit gingen. Dit komt omdat de Chinezen niet kunnen handelen rond Chinees nieuwjaar.

Bitcoin Cash is de marktleider op dit moment

Het is duidelijk dat Bitcoin Cash vandaag een marktleider is. Een aantal munten uit de top 10 staan zelfs nog wat in de min. Cash is de enige munt die vandaag ondanks Chinees nieuwjaar een prestatie weet neer te zetten. Toch blijft Bitcoin Cash altijd een beetje een grillige munt. De munt kan ineens 50% pakken in een paar dagen en vervolgens meer dan de helft corrigeren.

Analisten verwachten nu ook weer dat de stijgende lijn tijdelijk gaat zijn. Mogelijk liften beleggers even mee op het succes van Cash om vervolgens hun munten te verkopen en weer munten uit de Top 3 te kopen. Dit is ook de oorzaak van de koersschommelingen.

De totale marktwaarde van Bitcoin Cash is wel flink opgelopen. De munt is nu $ 25 miljard waard. Toch is dit nog steeds de helft maar ongeveer van Ripple. Deze cryptomunt hoeft voorlopig z’n derde plek dus nog niet af te staan.

Mobiele versie afsluiten