Site pictogram 36.nl

Bitcoin conferentie op Malta betrekt overheidsfunctionarissen

Op 7 december wordt in Malta een Blockchain en Bitcoin conferentie georganiseerd. De conferentie is bedoeld voor (startende) ondernemers, investeerders en iedereen die geïnteresseerd is in de Blockchain technologie. Het is de eerste Blockchain en Bitcoin conferentie op Malta.

Het evenement is vooral bedoelt voor bedrijven die de technologie willen gebruiken voor hun onderneming. Deelnemers aan het evenement zijn dan ook vooral ondernemers, ICT specialisten, uitvinders en adviseurs uit de ICT branche. Vooral ICT specialisten die op dit moment al werken met de Blockchain technologie zijn uitgenodigd.

Overheidsfunctionarissen van de regering in Malta zijn ook uitgenodigd om deel te nemen aan het evenement. De regering van Malta houdt zelfs een welkomstspeech tijdens de opening van de conferentie.

Voor tickets en meer informartie kan je terecht op de website van Blockchain & Bitcoin Conference Malta.

Indrukwekkende Sprekers

Een aantal sprekers op de conferentie zijn analisten van cryptomunten, financiële experts, advocaten, blockchain ontwikkelaars, vertegenwoordigers van startende blockchain bedrijven en grote bedrijven die al gebruik maken van blockchain technologie.

Eén van de belangrijkste onderdelen waarover gesproken wordt tijdens de conferentie is het legaliseren en reguleren van blockchains. Over dit onderwerp wordt een open discussie gehouden tijdens het evenement. Eén van de deelnemers aan deze discussie is cryptomunten expert: Steve Tendon. Andere deelnemers is advocaat Ian Gauci en Max Ganado. Daarnaast zal een partner van EY Central en South East Europe bij het gesprek aanwezig zijn.

De Blockchain & Bitcoin conferentie wordt officieel geopend door de persvoorlichter van de minister van financiën, Silvio Schembri. Hij zal tijdens zijn welkomstwoord onder andere bespreken hoe dit soort evenementen invloed kunnen hebben op de nationale strategie van Malta in blockchain technologie.

Bitcoin gebruik in Malta

Tijdens de conferentie zullen er ook andere belangrijke punten aangesneden worden. Er zal bijvoorbeeld gesproken worden over de cryptomunten industrie in Malta en de wereldwijde rol van het land in de digitale munten.

De regering van Malta is namelijk het eerste Europese land dat heeft aangekondigd blockchain technologie te gaan gebruiken in hun officiële nationale registers. De technologie zal onder andere gebruikt worden voor het regelen van de gezondheidszorg.

Premier Joseph Muscat heeft al een aantal keren laten weten dat hij vindt dat de technologie op Europees niveau gebruikt zou moeten worden. Alleen tot nu toe wordt dit tegengehouden omdat bedrijven nog teveel vragen hebben over de technologie erachter. Om deze bedrijven op weg te helpen wordt de conferentie in Malta gehouden. Meer informatie over de conferentie en het project is te lezen op de website van de conferentie.

De organisatie achter de conferentie is Smile-Expo. Een bedrijf dat al meer dan 10 Blockchain en Bitcoin conferenties wereldwijd heeft georganiseerd. Voorheen werd het evenement o.a. gehouden in Stockholm, Kiev, St. Petersburg en Moskou.

Mobiele versie afsluiten