Site pictogram 36.nl

Bitcoin daalt vanochtend even onder $ 8.000, maar hersteld knap

Vanochtend bereikte de Bitcoin het punt wat analisten al dagen voorspelde. De munt dook onder de $ 8.000. Het was eigenlijk al heel knap dat de munt het zo lang wist vol te houden boven de $ 8.000 grens. Vroeg in de ochtend daalde munt naar $ 7.925. Dit is het laagste punt voor de munt sinds 18 april. Hiermee werd er ook een duidelijk einde gemaakt aan de rally van $ 6.425 naar $ 9.990 op 5 mei.

Op dit moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 8.111. Met deze koers is de munt ruim 2% hoger dan de dip van vanochtend. De munt staat zelfs op een kleine winst van 0,30%. Het is niet veel, maar als je bedenkt waar de munt vandaan komt is het wel een aardige stijging. Het is knap dat de munt zo snel weer boven de $ 8.000 wist uit te komen. Dit blijft toch een psychologische grens en ergens is het belangrijk dat de munt hierboven blijft.

Bitcoin wordt op dit moment voor te weinig geld verkocht

Toch vinden analisten het helemaal niet vreemd dat de Bitcoin zo snel herstelde. De munt werd de afgelopen dagen voor veel te weinig geld verkocht. De munt vertoont al een paar dagen grafieken met oversold. Er zijn dus beleggers die nu echt hun kans besloten te pakken en een munt kochten toen deze onder de $ 8.000 ging.

Helaas voor de fans die nu hopen op een nieuwe stijging is de opleving van korte duur. Verschillende technische analyses tonen al aan dat er een nieuwe dip inzit. Gisteren liet de koers al zien door lager te eindigen dat de uitverkoop nog wel even door zal gaan. Maar de munt heeft wel laten zien dat beleggers de koers niet teveel willen laten zakken.

Het lijkt erop dat de dalende lijn de leiding heeft op dit moment. Deze lijn gaat bepalen wat er de komende uren gaat gebeuren. Het zou kunnen dat de koers gaat bepalen om vannacht opnieuw onder de $ 8.000 te dalen. De enige redding is een nieuwe snelle stijging. Maar de meeste analisten geloven hier op dit moment niet in.

Volgens analisten is er veel support rond de $ 7.787. De munt zal hier voorlopig dus nog niet onder zakken. Maar dat we nog verder gaan zakken die kans is wel aanwezig. Het zou daardoor kunnen dat de munt zelfs richting de $ 7.000 gaat. Dit is op dit moment namelijk nog niet uitgesloten. Alleen als de munt vandaag ineens naar $ 8.555 stijgt gaan we weer stijgen. Maar dit beeld lijkt nog heel ver uitbeeld.

Mobiele versie afsluiten