Site pictogram 36.nl

Bitcoin doet zwakke poging om te herstellen

Gisteren werd de neerwaartse spiraal verder ingesteld. De Bitcoin zakten van € 8.150 richting de $ 7.500. Analisten voorspellen al dat de Bitcoin terug kan corrigeren naar de $ 7.000. Vanochtend vroeg deed de munt een zwakke poging om te herstellen. De munt wist van $ 7.500 terug te pakken naar $ 7.680. Op dit moment van schrijven staat de koers alweer in de min met $ 7.603 en een correctie van 0,35%. De poging om uit het dal te klimmen lijkt mislukt.

Er zijn uiteraard wel beleggers die willen dat de koers weer omhoog schiet. Maar opnieuw loopt de Bitcoin tegen een gebrek aan volume aan. Hierdoor lijkt de koers geen dam te kunnen breken. Toch heeft de munt wel weer $ 3 miljard weten op te brengen in 24 uur tijd. Dit is misschien wel het enige positieve nieuwsbericht aan het geheel.

Volgens analisten is de kans groter dat de munt de komende dagen daalt dan stijgt. We moeten er rekening mee houden dat de munt minimaal richting de $ 7.000 gaat. Dit wordt puur veroorzaakt door een gebrek aan volume. De kans op een daling is zelfs vele malen groter dan een herstel van de koers.

Volume Bitcoin is afgelopen 48 uur flink afgenomen

Op 27 juli begon de neerwaartse spiraal voor de Bitcoin opnieuw. In eerste instantie werd er nog geen grote correctie gevreesd. Er moest rekening gehouden worden met het feit dat de Bitcoin van $ 6.500 naar $ 8.500 wist te stijgen in slechts een paar dagen tijd. Een correctie is naar zulke stijgingen relatief normaal. Alleen blijft de correctie nu wel aanhouden. De oorzaak is opnieuw een gebrek aan volume.

De afgelopen 48 uur daalde het volume met $ 1,3 miljard. Andere cryptomunten zagen hun volume met gemiddeld 20% afnemen nadat de koers corrigeerde op 27 juli. De vraag op het korte termijn naar cryptomunten is afgenomen. Dit is ook direct de oorzaak van de daling.

Het enige wat wel positief is dat de Bitcoin telkens weer probeert te herstellen. Gisteren kwam de koers zelfs even terug op $ 7.800. Dit toont aan dat er wel interesse is, maar dat er te weinig beleggers zijn die op dit moment instappen. Het is de vraag of dit binnenkort nog gaat veranderen voor de Bitcoin. Op het korte termijn gaat er mogelijk niets veranderen voor de koers.

Mobiele versie afsluiten