Site pictogram 36.nl

Bitcoin kan dollar vervangen bij waarde van $ 213.000

Een investeringsbank uit Zurich Union Bank of Zwitserland zegt dat het kan gebeuren dat de Bitcoin ooit de Amerikaanse dollar vervangt. Om dit voor elkaar te krijgen zou de koers de $ 213.000 moeten aanraken. Dit laat de bank weten in een interview met Bloomberg.

Bitcoin in z’n huidige vorm zou te weinig capaciteit hebben om de Amerikaanse dollar ooit te vervangen. De munt is te onstabiel en loopt tegen limieten aan. Vooral als je kijkt naar de mogelijkheden om wereldwijd te betalen met de munt. De munt moet echt mainstream gaan om een betaalmiddel te worden.

Volgens de Zwitserse bank zouden cryptomunten in de toekomst wel een alternatief kunnen vormen voor geld dat we nu bezitten. Het is alleen wel duidelijk dat de prijzen altijd volatiel zullen blijven. Dit is gewoon iets wat bij crytpomunten hoort. Daarbij zien we dat sinds de waarde stijgt de munt minder snel wordt uitgegeven voor de aanschaf van goederen. In september 2017 was er wel een piek van $ 411 miljoen aan crytpomunten dat werd uitgegeven aan goederen.

Het is niet vreemd volgens de bank dat mensen er niets van durven te kopen. Als je een product kocht kon je in een dag zomaar $ 1.000 verliezen. De munt kon de volgende dag wel $ 1.000 meer waard zijn. Dit risico wilde mensen niet lopen dus houden ze de munten vast als belegging. Dit maakt de munt wel ongeschikt om mee te handelen of producten mee te kopen.

Bitcoin is slecht te gebruiken als geld

Als we de Bitcoin echt willen gaan gebruiken als geld dan lopen we tegen verschillende problemen aan. Op dit moment is de munt er helemaal niet geschikt voor. Niet alleen de koersschommelingen zijn een probleem, maar ook de hoge transactiekosten. De transactiekosten zouden de munt nog de meeste problemen opleveren als deze als geld gebruikt moet worden.

Er zullen volgens het rapport dus wel wat veranderingen doorgevoerd moeten worden als de Bitcoin echt geld moet worden. Er moeten aanpassingen gedaan worden om de munt echt een betaalmiddel te maken. Als dit lukt zou het zomaar de nummer één betaalmethode ter wereld kunnen worden.

Toch zijn er ook nog genoeg bedrijven die de munt als bubbel zien waaronder Wallstreet. Soms is het alleen de vraag of ze dit echt geloven of puur bang zijn voor de concurrentie van de Bitcoin. Als de munt de Amerikaanse dollar gaat vervangen kan dit flink wat problemen opleveren voor Wallstreet. Vooral met hun huidige houding tegenover cryptomunten.

Mobiele versie afsluiten