Site pictogram 36.nl

Bitcoin Futures binnenkort ook in Nederland

In een aantal landen is het sinds gistermiddag mogelijk om te handelen in Bitcoin Futures. Het is hierdoor ook voor het grote publiek mogelijk om te beleggen in Bitcoins. Beleggers die liever geen echte cryptomunten kopen krijgen zo de kans om toch in Bitcoins te beleggen. Dit maakt de munt eindelijk toegankelijk voor het grote publiek. Het publiek dat al langer interesse heeft om in Bitcoins te beleggen kan nu eindelijk instappen.

Vandaag werd bekend dat ook een aantal Nederlandse belegging sites de Bitcoin Futures gaan aanbieden. Een groot aantal websites begint vanaf volgende week met het toegankelijk maken van de Bitcoins voor het grote publiek. Voor hun is het nog even geduld hebben. Er zijn ook websites in Nederland waar je nu al kan beleggen in Bitcoin Futures.

Wat zijn Bitcoin Futures?

Eigenlijk zijn het een soort contracten die je koopt. Je sluit een contract af voor bijvoorbeeld een week. In die week stijgt de Bitcoin volgens jouw in waarde. Daar sluit je een contract voor af. Voor het afsluiten van het contract wordt afhankelijk van de site gevraagd of je 35 tot 50 procent van de huidige koerswaarde wil betalen. Dit is dus wel minder dan een Bitcoin kost.

Als na een week blijkt dat de Bitcoin inderdaad meer waard is dan krijg je de winst uitbetaald. Is de koers lager? Dan moet je het verschil bijbetalen. Het is ook mogelijk om je Future tussentijds te verkopen. Bijvoorbeeld als je ziet dat de Bitcoin koers ineens € 20.000 waard geworden is. Je durft het niet meer langer af te wachten en je verkoopt je Futures met € 4.000 winst.

Nederlandse beleggers staan in de rij voor Bitcoin Futures

Tot nu toe is er alleen nog maar winst gemaakt met de handel van Bitcoin futures. Het is logisch dat er veel interesse is en de Nederlanders staan dan ook in de rij bij hun bank om de munten te kopen. Niemand wil de boot mislopen en iedereen wil graag meeprofiteren van een hogere koers.

Vooral veel jongeren hebben interesse om Bitcoin futures in Nederland te kopen. Maar de AFM waarschuwt dat er een groot risico aanzit. Je kan niet zeggen ik hou de munt langer tot die wel winst gaat maken. Je moet dus vermogend genoeg zijn om eventuele verliezen op te kunnen vangen. Toch weerhoudt niemand zich ervan om te beleggen in Bitcoin futures.

Mobiele versie afsluiten