Site pictogram 36.nl

Bitcoin gaat weer door $10.000-grens

Bitcoins - USD

Foto credit: Woff (Bigstock.com)

Met nog maar vier dagen tot het Bitcoin-halveringsevenement is de koers van de Bitcoin door de magische grens van US$10.000 gegaan.

Het halveringsevent op zichzelf zou voldoende kunnen zijn geweest om de belangrijkst cryptocurrency van meer door de grens van US$ 10.000 te duwen.

Misschien gebeurde het sneller dan verwacht, Bitcoin bereikte voor het eerst sinds 24 februari de grens van USD$10.000.

BTC heeft een ongelooflijke koersstijging van 35% in de afgelopen tien dagen laten zien. Wie zou kunnen geloven dat minder dan twee maanden geleden één Bitcoin voor USD$3600 werd verhandeld? Degenen die de dip hebben gekocht, kunnen nu bijna 3x het rendement op hun investering vieren.

Volgens de kortetermijnanalyse van Bitcoin, voor het geval de munt het niveau van $10.000 kan behouden, ligt de dichtstbijzijnde weerstand nu op $10.300, gevolgd door $10.500.

Deze laatste kan veranderen in een aanzienlijk weerstandsniveau, vooral omdat dit het huidige hoogtepunt van 2020 is dat op 13 februari 2020 werd bereikt. Verder ligt $11.000. Van onderaf wordt de eerste grote ondersteuning nu $9.800, gevolgd door $9.400.

Altcoins lijden

Terwijl Bitcoin in de schijnwerpers staat, stijgt de Bitcoin-dominantie-ratio, het aandeel van Bitcoin ten opzichte van alle andere cryptocurrencies, sterk. De marktkapitalisatie van Bitcoin is nu 68% van de totale crypto marktkapitalisatie.

Met andere woorden, de altcoins verliezen waarde ten opzichte van de stijgende Bitcoin. Veel van de altcoins staan ook in het rood ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Ethereum (ETH), de op één na grootste cryptocurrency per marktkapitalisatie, behaalt een koerswinst van 3% in de afgelopen 24 uur. ETH verliest echter 3,5% van zijn waarde ten opzichte van Bitcoin.

Hetzelfde als voor Ripple (XRP), na een dagelijkse daling van 6% ten opzichte van Bitcoin. Het volgende benadrukt de rode dag van de altcoins ten opzichte van BTC:

Mobiele versie afsluiten