Site pictogram 36.nl

Bitcoin Gold komt dit weekend uit

Ondanks het negatieve nieuws rond de Bitcoin koers was er nog wel goed nieuws te melden. De afgelopen maand kwam het nieuws al naar buiten dat er een nieuwe munt uitgaat komen. Het zou een nieuwe afsplitsing zijn van de Bitcoin, maar wel met een verbeterde code. Eigenlijk wordt het een verbeterde versie van de Bitcoin genoemd. Alleen het leek erop dat de munt er niet meer ging komen. Toch laten ontwikkelaars weten dat Bitcoin Gold aankomende zondag officieel uitkomt.

Oorspronkelijk was de release gepland voor 1 november. Vanwege de uitstel werd er gedacht aan afstel, maar dit is dus niet de situatie. De munt gaat er echt komen en aankomende zondag komt de munt echt op de markt. Mogelijk krijgt elke eigenaar van de Bitcoin voor z’n munten straks gratis één Bitcoin Gold munt. Dit wordt gedaan om de handel in de munt opgang te helpen. Ditzelfde gebeurde ook met de release van Bitcoin Cash.

Bitcoin Cash blijft ondertussen stijgen

Opvallend is dat het na het nieuws van Bitcoin Gold de Bitcoin Cash munt blijft stijgen. Bitcoin beleggers willen zo laten weten dat ze de Cash munt op dit moment supporten. Of Bitcoin Gold goed gaat uitpakken of dat we echt voldoende gaan hebben aan Cash is natuurlijk de vraag. Het is vooral afwachten wat er zondag gaat gebeuren als de munt officieel wordt uitgebracht.

Het is ook de vraag of Bitcoin Gold misschien nog voor een kleine stijging gaat zorgen bij de Bitcoin. De originele munt is in een crisis beland nadat bekend werd dat de update er niet gaat komen. Terwijl de update eerst nog op 1 november uitgevoerd zou gaan worden. De komende dagen gaan we zien wat er gaat gebeuren met zowel de Bitcoin als Bitcoin Gold.

Mobiele versie afsluiten