Site pictogram 36.nl

Bitcoin Gold is vanaf vandaag officieel online

Officieel zou Bitcoin Gold (de nieuwe afsplitsing van de Bitcoin) op 1 november uitgebracht worden. Dit ging helaas allemaal niet zoals gepland. De munt werd uitgesteld en beleggers hadden het idee dat de munt niet meer zou komen. Toch kwam ineens vorige week het nieuws naar buiten dat de munt zondag online zou komen. Helaas bleek de release lastiger, dan gedacht want de munt kwam afgelopen nacht pas online.

Officieel is Bitcoin Gold een afsplitsing van de Bitcoin. Alleen de ontwikkelaars hebben de code aangepast. Dankzij deze aanpassingen zou de munt een verbeterde versie zijn van de huidige Bitcoin. De munt zou hierdoor eigenlijk de laatste crypto technieken in huis hebben. Een positieve ontwikkeling omdat de huidige munt nog regelmatig vastloopt door verouderde technieken en een te hoge vraag.

Net als bij Bitcoin Cash kreeg iedere bezitter van de Bitcoin op dat moment een Bitcoin Gold munt. Dit gebeurde op het munten dat de munt officieel uitgebracht werd. Vanaf dit moment werd het voor miners ook mogelijk om Bitcoin Gold officieel te minen. Direct bij de lancering waren een aantal mining pools actief waar miners de munten kunnen genereren.

Kleine opstart problemen voor Bitcoin Gold

Ondanks dat de release telkens werd uitgesteld waren er een aantal kleine opstartproblemen voor de munt. Een aantal miners gaven aan dat ze problemen ondervonden met het netwerk waarop de munten gemined moesten worden. Daarnaast ontvingen een aantal Bitcoin Gold miners spam mailtjes met links naar nep clients om te minen. De lancering ging dus niet helemaal zoals gehoopt.

Bij de release van de munt lag de waarde rond de $ 500. Helaas ging deze al snel onderuit. Op dit moment van schrijven wordt de munt gehandeld voor ongeveer $ 260. De meeste lijken dus de munt direct te verkopen die ze cadeau hebben gekregen bij de lancering.

Mobiele versie afsluiten