Site pictogram 36.nl

Bitcoin heeft nog steeds het hoogste rendement in 2017

Het eerste half jaar zit er alweer zo goed als op. De aandelenmarkt doet dan altijd een terugblik over het eerste half jaar. Er wordt gekeken welke aandelen echt de moeite waard geweest zijn. Het resultaat zal je niet verbazen. De Bitcoin was de beste investering van 2017 tot nu toe. De cryptomunt wordt op de voet gevolgd door een andere cryptomunt: ethereum.

Ondanks dat de cryptomunten enorm volatiel zijn qua koers boeken ze nog steeds een positief rendement. Helemaal voor de beginners die aan het begin van 2017 zijn ingestapt. Uiteindelijk gaat het om het totaalplaatje en niet over een belegging van een week. De koersschommelingen zijn over een half jaar uitgestrekt alleen maar positief geweest. Het is dan ook niet zo heel vreemd dat de Bitcoin de beste investering was voor beleggers.

Digitale munten doen het sowieso goed in 2017. Het totale saldo bestaat nu voor het eerst uit getallen met 12 cijfers. Dit toont wel aan hoeveel interesse er in de cryptomunten is en hoeveel geld er in omgaat. Voor het eerst in de geschiedenis bereikten de cryptomunten samen een waarde van meer dan 100 biljoen. Op dit moment van schrijven zijn de munten samen zelfs bijna 104 biljoen waard.

Bitcoin is 165% gestegen in waarde

Ondanks de dip na het bereiken van de $ 3000 begin juni is de munt nog steeds met zo’n 165% gestegen. Op dit moment van schrijven hangt de koers rond de $ 2500 net als gisteren. De munt heeft de weg omhoog weer teruggevonden na een nieuwe dip afgelopen maandag.

Ondanks dat er dipjes zijn klimt de munt er elke keer weer uit en lijkt de koers steeds sterker te worden. Cryptomunten lijken het helemaal te gaan maken in 2017. Vooral als je bedenkt dat de Bitcoin koers een jaar geleden in juni rond de $ 650 stond. Een andere munt die dezelfde weg in lijkt te gaan is Etherum. Deze munt is de afgelopen maand zelfs nog sterker gestegen in percentage dan de Bitcoin.

Ondanks hoog rendement blijven de bubbel discussies aanhouden

Het rendement is nog nooit zo hoog geweest en de Bitcoin is zelfs het beste aandeel van 2017. Toch blijven er telkens discussies opdoemen over de Bitcoin. Investeerders blijven beweren dat de munt één grote bubbel is. Toch vergeten beleggers wel dat de munt alweer 10 jaar actief is.

Er waren wel bubbels in het verleden maar deze bestonden hoogstens 2 jaar. De Bitcoin gaat al veel langer mee en heeft ons in het verleden al vaker verbaast. Een paar jaar terug hoorde we al verhalen van investeerders die nu een huis hadden gekocht met hun eerste Bitcoins.

De verwachtingen zijn dat we ook de rest van 2017 gaan horen dat de Bitcoin een bubbel is die elk moment gaat klappen. Ondanks de beweringen is de munt in 10 jaar tijd nog geen één keer geklapt. De munt is elke keer weer opnieuw uit de dip gekomen.

Grote upgrade Bitcoin komt eerder dan verwacht

De afgelopen weken werd al bekend dat de munt 1 augustus een grote upgrade zou krijgen. Hierdoor zouden er meer blockchains ontstaan en is er dus meer ruimte om te handelen in Bitcoins. Er zouden meer bitcoins toegevoegd kunnen worden en gemined. De update is controversieel. Er zijn beleggers die denken dat de waarde hierdoor zal stijgen, maar er zijn ook beleggers die denken dat het een dieptepunt is uit de geschiedenis van de cryptomunt.

De verwachting was dat 21 juli de update langzaam uitgerold zou worden en 1 augustus actief zou zijn. Nu is bekend geworden dat ze deze week al gaan beginnen met uitrollen. Voor beleggers gaat dit een spannende tijd worden. Gaat de koers straks enorm stijgen of is er een nieuw dieptepunt in de geschiedenis van de munt.

Nog geen effect op het nieuws

Op het nieuws dat er een nieuwe blockchain update verschijnt is nog niet gereageerd qua koers. De munt ligt nog steeds rond de $ 2500. Uiteraard is de koers wel volatiel geweest vandaag, maar dit zijn we inmiddels wel gewend van de cryptomunt.

Bitcoin investeerders zijn wel boos over de aangekondigde upgrade. Ze hebben het idee dat er niet naar hun geluisterd wordt terwijl hun juist de waarde van de munt bepalen. De grootste vraag zal dan ook zijn wat er de aankomende weken gaat gebeuren met de Bitcoin koers. Het zou ook zo maar kunnen dat er juist meer vertrouwen in de munt komt en deze in waarde stijgt!

Ether lijkt positief te reageren

Op dit moment lijkt Ether al wel positief te reageren. De cryptomunt had een enorme dip te voorduren. Hierdoor ging de munt onderuit na het behalen van het hoogtepunt. Dit leek een beetje op de Bitcoin. Nadat een hoogtepunt van $ 000 behaald werd ging de munt onderuit. Hetzelfde gebeurde ook met Ether die een hoogtepunt van $ 329 had behaald.

Op dit moment van schrijven ligt de munt weer op $ 302 richting de oude koers van $ 329. Een hele prestatie want de munt was een paar maanden terug nog maar $ 50 waard. Hiermee lijkt de Ether munt harder te stijgen dan de Bitcoin. De update die bij Bitcoin eraan lijkt te komen zou ook van invloed kunnen zijn op de Ether. Deze munt heeft voor alsnog geen aangekondigde update en lijkt een veilig alternatief.

Wat zijn de verwachtingen de komende uren?

Eigenlijk kan op dit moment niemand voorspellen wat er gaat gebeuren. Het is vooral belangrijk hoe de Bitcoin community gaat reageren op de update. Dit kan zowel positief als negatief zijn. Waarschijnlijk gaan we de eerste reacties in de loop van de nacht zien. Vooral als de markt in Azië wakker begint te worden en weer gaat beleggen.

Het kan qua Bitcoin koers echt alle kanten opgaan. Het zou zomaar kunnen dat er meer investeerders komen of juist dat er mensen zich terug gaan trekken. Het gaat de komende weken in ieder geval spannend worden. Vergeet daarom niet om een limiet in te stellen wanneer je de munt gaat verkopen.

Mobiele versie afsluiten