Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers beleeft opnieuw een dip

Nadat de afgelopen week de bitcoin zeer stabiel rond de $ 2700 bleef hangen beleeft de munt opnieuw een dip. De munt wist terug te zakken naar $ 2479. Dit hoeft nog geen reden voor paniek te zijn want de munt beleeft wel vaker een dip. We hebben regelmatig gezien dat de digitale munt er weer bovenop kwam.

Na een marktcorrectie viel de munt terug van $ 2973 naar $ 2261. Vervolgens is de munt in een vrij kort tijdsbestek gestabiliseerd richting de $ 2700. De afgelopen uren was er opnieuw een dip waardoor de munt terug ging naar $ 2479.

Toch is het ondanks de dip juist nu het moment om in te stappen. Er zijn namelijk een aantal verwachtingen die ervoor kunnen zorgen dat de koers gaat stijgen de komende tijd. Het is dan altijd slim om juist op een laag moment in te stappen.

Wat is er de afgelopen maanden gebeurt?

India neemt binnenkort een beslissing over de Bitcoin

Op dit moment zijn er ongeveer 600.000 inwoners uit India die beleggen in de digitale munt. Alleen dit aantal zou nog veel groter kunnen worden gezien er meer dan een miljard mensen in het land wonen. Het aantal beleggers is zo klein omdat de munt nog niet officieel ingeburgerd is.

Het zou op dit moment zelfs nog niet legaal zijn om in de Bitcoin te handelen in India. Maar na de succesverhalen uit o.a. Japan is ook de interesse van de overheid uit India gewekt. De banken zien het wel zitten om de munt officieel te legaliseren en een wettig betaalmiddel te maken. Ze zouden hiermee Japan achterna gaan alleen India is nog vele malen groter.

De verwachting is dat het nieuws officieel bekend gemaakt wordt eind juli. De verwachting is dat dit een enorme invloed gaat hebben op de bitcoin koers. Het zou goed kunnen dat er nieuwe records gebroken gaan worden. De nieuwe vaste lage prijs van de munt zou zomaar eens meer dan $ 3000 kunnen worden.

Wat betekent dit voor de inwoners uit India?

Als de Bitcoin legaal gaat worden zal er wel wat gaan veranderen. Zo zullen de inwoners verplicht moeten opgeven dat ze in de munten beleggen. Ze zijn niet alleen verplicht om hun vermogen op te geven, maar ook om aangifte te doen over de winst die ze gemaakt hebben.

Deze aanpassingen zullen voor de inwoners minder leuk zijn, maar zo hoopt India wel om de illegaliteit tegen te gaan. Er zullen hierdoor minder snel illegale handelaars actief worden op de markt. Er wordt weer eerlijk gehandeld in de munt.

Voor de legale handelaren zou het ook goed nieuws zijn. Naast andere valuta kunnen ze straks eindelijk legaal Bitcoins kopen. Gezien de hype rondom de cryptomunt is de kans groot dat er een run gaat ontstaan vanuit India. Doordat de munt legaal wordt zal er ook meer vertrouwen komen. Dit haalt beleggers uit India over om er sneller geld in te stoppen. Dit zal absoluut een boost geven bij de Bitcoin koers.

India heeft een gigantisch aandeel in beleggen

Het wordt allemaal extra interessant als je weet dat India een gigantisch marktaandeel heeft in beleggen. Ongeveer 10% van de complete wereldmarkt is in handen van India. Mocht India dus definitief in de Bitcoin stappen dan kan dit een enorme verandering te weeg brengen in de Bitcoin koers.

Op dit moment staat India met 600.000 beleggers op de 4e plek als grootste belegger in de digitale munt. Dit zou zomaar kunnen verviervoudigen als de munt legaal wordt. Deze 600.000 beleggers doen dit op dit moment nog illegaal in hun land omdat de munt nog niet geaccepteerd is door de regering.

Wat zijn de verwachtingen voor de Bitcoin koers als India erbij komt?

Als eerste is de verwachting dat er meer beleggers uit India bij gaan komen. Daarnaast zullen beleggers uit India ook met grotere aantallen gaan beleggen. De verwachting is ook dat de veiligheid van de munt gaat toenemen. De technologie zal mede door de overheid beter beschermd gaan worden. Dit is natuurlijk altijd goed voor een digitale munt als de Bitcoin.

Door legalisatie zullen criminelen zich terug trekken en geen gebruik meer van de munt maken. Hierdoor zal het bericht ook tegengesproken gaan worden dat de munt gebruikt wordt door terroristen uit India. Dit zal door de overheid niet meer mogelijk gemaakt worden mocht dit verhaal überhaupt waar zijn.

Bedrijven die handelen in India mogelijk maken zullen extra veiligheidschecks moeten doen bij investeerders in de Bitcoin. De regering heeft o.a. als eis dat de identiteit van de beleggers gecontroleerd wordt. Dit maakt de munt natuurlijk wel minder anoniem dan op dit moment in India.

Toch zullen deze veiligheidsmaatregelen goed zijn voor consumenten die willen beleggen in de bitcoin. Ondanks dat dit de verwachtingen zijn moeten we vooral gaan afwachten. De regering heeft namelijk nog steeds geen officieel bericht uitgebracht over de toekomst van de munt. Het zou goed kunnen dat de overheid met andere maatregelen komt om de munt legaal te maken.

Vertrouwen India is goed nieuws voor de buitenwereld

Als de overheid van India officieel z’n vertrouwen gaat uitspreken dan is dit goed nieuws voor de buitenwereld. Er zal ook vanuit andere landen vertrouwen komen. Japan is eigenlijk pas het eerste land, maar volgens de geruchten zou ook China volgen. Dit is allemaal goed nieuws voor de Bitcoin koers die hierdoor sneller stijgt.

Japan heeft ervoor gezorgd dat de munt nu op een stabiele koers van boven de $ 2000 ligt. Een land als India kan nog een veel groter effect te weeg brengen op de bitcoin koers. Er zouden iedere dag duizenden nieuwe beleggers in de Bitcoin bij kunnen komen. Als je slim bent stap je dus vooral nu in bij een lage koers. Als eind juli het nieuws bekend gemaakt wordt kan die koers zomaar richting de $ 4000 gaan.

Mobiele versie afsluiten