Site pictogram 36.nl

Bitcoin Koers blijft met moeite boven de $ 4000

Na de stijging vorige week blijft de huidige Bitcoin koers met moeite boven de $ 4000. De koers knokt zich regelmatig tot boven de $ 4000, maar vanochtend zakten de koers er zelfs iets onder. De Bitcoin heeft het zwaar te verduren nu er afgelopen weekend ineens een run ontstond op Bitcoin Cash.

De Bitcoin Cash koers steeg zelfs naar een nieuw record boven de $ 900. Vandaag bleek de koers weer weg te zakken tot onder de $ 700. De $ 900 bleek een nieuw hoogtepunt voor de cryptomunt, maar verder ging het helaas niet. Terwijl er vooraf vermoedens waren dat de munt misschien wel de $ 1000 ging halen. Helaas was dit dus niet het geval voor de cryptomunt.

Op dit moment van schrijven staat de huidige Bitcoin koers alweer hoger dan de vorige koers. Met $ 4070 lijkt de koers veilig boven de $ 4000 grens te staan, maar helaas gebeurt het regelmatig dat de koers een paar honderd dollar zakt. Toch lijkt de koers nu een beetje in rustig vaarwater te liggen. De afgelopen week was de koers gemiddeld tussen de $ 4100 en $ 4200 na de enorme rally in het begin van augustus.

Het lijkt er dus op dat de Bitcoin koers zich aan het herstellen is van een rally. Dit hebben we in het verleden wel vaker gezien. Vorige week werd er nog wel een nieuw record gevestigd met $ 4500. Heel even keek iedereen gespannen toe of de $ 4800 nog gehaald werd. Dit zat er helaas niet meer in terwijl dit normaal gesproken wel had kunnen gebeuren. Dit kwam voornamelijk door de enorme rally op Bitcoin Cash.

Investeren in Bitcoin Cash of Bitcoin?

Een vraag die we nu regelmatig horen is waar je het beste kan instappen? Kan je nu beter instappen in Cash of in de gewone Bitcoin? Persoonlijk vinden we de huidige Bitcoin Cash koers erg volatiel. In verhouding qua bedragen zijn de dalingen en stijgingen in procenten vele malen hoger dan bij de gewone Bitcoin. Een verlies van 20% is zelfs voor een cryptomunt veel.

Ons advies is om alleen bij Bitcoin Cash in te stappen bij een lage koers dus rond de € 200 a € 300. Wij denken dat je dit er wel uit kan halen vooral op het lange termijn. Bitcoin is het advies alleen instappen bij een koers rond de $ 4000 of er net onder. De verwachting is dat de munt nog stijgt tot $ 4800 daarna is alles onzeker.

Kortom het ligt heel erg aan de huidige koers waar je gaat instappen. Is dit bij $ 4000 bij Bitcoin of $ 300 bij Cash. Onze verwachting is dat Cash mogelijk nog verder gaat wegzakken. Het positieve nieuws is dat de munt ook zomaar weer meer waard kan gaan worden. Mocht je dus bij $ 300 instappen en de munt wordt $ 1000 waard dan pak je even een winst van $ 700. Het kan slim zijn om te beleggen voor het lange termijn en 2 munten te kopen. 1 voor te verkopen bij $ 1000 voor de winst en 1 voor de lange termijn.

Wat kunnen we deze week verwachten?

Mobiele versie afsluiten