Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers blijft op en neer gaan

Gisteren leek het erop dat de Bitcoin koers toch weer een nieuw record ging vestigen. Een week geleden werd de $ 2000 barrière verbroken. Het leek erop dat ze naar de $ 3000 gingen. Alleen door een correctie zakte de munt terug naar $ 2100. Gisteren stond de koers weer op $ 2845. Een nieuw record en de $ 3000 is weer in zicht. Alleen daarna zakte de koers weer opnieuw in door Twitter.

Afgelopen nacht kreeg de munt een enorme dip terug naar $ 2621. Dit kwam door een uitspraak op Twitter door Mark Cuban. Hij deed op internet een uitspraak dat hij de munt als een bubbel zag. We zagen dit ook met de komst van internet. Een hoop bedrijven gingen toen failliet omdat ze teveel investeerde in de internetbubbel. Hij denkt dat dit ook zo is met de Bitcoin vanwege de enorme stijgingen en dalingen.

Ondanks zijn negatieve uitlatingen is de koers over het eerste half jaar enorm gestegen. Dit is positief ondanks dat er zowel stijgingen als dalingen zichtbaar zijn. De digitale munt beleeft een uitstekend jaar en is vanaf 1 januari met 200% gestegen. Dit is niet alleen een record voor de munt, maar ook voor de beleggingswereld. Er is nog nooit een aandeel geweest die zoveel in waarde gestegen is.

Ondanks dat al het nieuws positief is meent Mark Cuban dat het een bubbel is die elk moment in de toekomst kan lek gaan. Hij is bang dat een groot aantal investeerders hun geld kwijtraken door in de bubbel mee te gaan. Vooral omdat de koers zo drastisch kan wijzigen in een week tijd. Dit betekent dat de koers ook drastisch kan dalen in een week tijd.

Ondanks zijn kritiek twijfelt hij niet over de techniek achter de munt. Hij denkt dat deze als een huis staat. Hij vind het alleen spannend dat de munt zo hard kan stijgen en dalen. Ondanks alles verwacht hij wel dat de munt toekomst kan bieden voor online shoppen als digitale valuta die in alle landen gebruikt kan worden.

Na de uitspraken van Cuban kreeg de koers een enorme dip. Op dit moment van schrijven lijkt de munt zich alweer hersteld te hebben. Beleggers laten zich niet afschrikken door de mening van één persoon tegen de rest. Voor een aantal beleggers was de dip juist een reden om in te stappen. Je kan nu tenslotte voordelig Bitcoins kopen. De koers staat op dit moment van schrijven op $ 2755. De kans is groot dat de munt morgen alweer op de oude koers of hoger staat.

Verschillende landen hebben nog vertrouwen in de munt

Ondanks de sceptische uitspraken van Cuban hebben de regeringen van een aantal landen wel vertrouwen in de munt. Op dit moment is het volgende zelfs gaande:

Door deze recente ontwikkelingen is er veel vertrouwen en vraag op de Aziatische markt. Beleggers kopen hier massaal de munten in. Vooral omdat de voorspelling is dat de munt straks een half miljoen waard zou zijn. De Aziaten houden wel van een gokje en kopen de munt massaal in. Vooral de lage stand eind vorige week was een reden om in te stappen. De beleggers die dit gedaan hebben staan nu al op een winst van $ 700.

Beleggen voor het korte termijn

Heb je twijfels of de munt echt veel waard gaat worden? Er zijn beleggers die weinig risico nemen en voor een week of maand in de Bitcoin beleggen. Ze houden de Bitcoin koers elke dag in de gaten en bij een daling stappen ze eruit. Als je dit doet had je de afgelopen week nog $ 700 winst kunnen maken. Dit is geen bedrag dat je iedere week verdiend. Je hoeft dan niet te wachten op de Bitcoin Independece Day.

Officieel is de munt vooral bedoeld om dingen mee te kopen. Alleen tegenwoordig vinden we het vooral leuk om ermee te gokken als korte beleggingen. We zetten op de munt in tijdens een dip en kijken hoe de koers verder op gaat lopen. Elke keer lijkt hij bijna de $ 3000 aan te raken en ontstaat er een nieuwe dip. Het vraagt dus wel wat lef om wat langer te wachten met het verkopen van de munt.

De bitcoin koers heeft een prima week achter de rug

Ondanks de dip en twijfels bij sommige beleggers heeft de munt tot nu toe een prima week achter de rug. Het is natuurlijk jammer dat dinsdag de $ 3000 niet gehaald werd en vandaag er weer een dipje was. Maar alles bij elkaar opgeteld was het opnieuw een prima week voor beleggers in de digitale munt.

Voor beleggers waren er deze week eigenlijk meerdere momenten om in te stappen of uit te stappen door de aandelen te verkopen. De verwachting volgens analisten is nog steeds dat binnenkort de $ 3000 aangeraakt gaat worden. Dit is iets wat de analisten 1 december nooit verwacht hadden. Dit toont wel aan wat voor een mega jaar de munt achter de rug heeft.

Wat is het advies voor beleggers?

Doordat de bitcoin koers op dit moment heel erg in beweging is wordt er een bepaalde strategie toegepast. Er wordt geprobeerd om zo weinig mogelijk risico te nemen. Stel je aandelen in dat ze automatisch verkocht worden bij € 100 winst en bij € 50 verlies. Je beperkt zo de risico’s en er zijn waarschijnlijk meerdere momenten om in en uit te stappen.

Er zijn verschillende beleggers die op dit moment volgens de in en out strategie beleggen. Online is het mogelijk om dit zelf in te stellen als je gaat beleggen. Het is een gokje maar er zijn genoeg mensen die op deze manier van de week $ 700 winst gemaakt hebben. Dit is natuurlijk leuk! Eventueel kan je ook een munt voor de toekomst kopen, maar dit is misschien slimmer als de munt wat minder heen en weer gaat.

Mobiele versie afsluiten