Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers correctie lijkt er nu echt aan te komen na $ 17.000 koers

Afgelopen nacht keerde de Bitcoin nog één keer terug nadat de koers was weggezakt naar $ 15.000. De munt wist afgelopen nacht heel even een nieuw record neer te zetten van $ 17.364. Dit staat nu officieel als een nieuw record van de Bitcoin koers.

Alleen nadat het nieuwe record werd neergezet viel de Bitcoin koers flink terug. De munt zakte zelfs terug naar $ 14.794. Dit is zelfs $ 2500 lager dan de koers waarop de munt gisteren eindigde. Inmiddels is de munt weer iets hersteld en staat de Bitcoin koers op $ 15.209. Maar dit is wel een stuk lager dan het record van afgelopen nacht.

Het lijkt erop dat de voorspelde correctie nu echt gaat doorzetten. Dit mag ook wel want de Bitcoin koers wist bijna een prijsstijging van 150% te behalen in de afgelopen vijf weken. Eén van de redenen van de enorme prijsstijging is dat aankomende zondag het grote publiek toegang gaat krijgen tot beleggen in de Bitcoin. Dit heeft voor flink wat extra vraag in de Bitcoin gezorgd.

Correctie kan verder toenemen in de komende uren

De Bitcoin koers correctie lijkt weer even afgewend te zijn nu de munt alweer bijna $ 500 in waarde wist terug te pakken. Maar volgens analisten zou het gaan om een tijdelijke opleving. Al weet je het met de Bitcoin natuurlijk nooit helemaal zeker.

De Bitcoin koers heeft al een paar keer eerder laten zien dat de munt langzaam uitgeput begint te raken. De koers is de afgelopen paar keren te hard in één keer gestegen en moet dus wel corrigeren om gezond te blijven. Er is dus geen reden voor paniek als de munt ineens een hoop in waarde verliest. Dit is juist gezond voor de Bitcoin koers.

De technische analyses tonen ook aan dat de kans op een technische correctie flink is toegenomen in de afgelopen 24 uur. Mocht de munt vandaag eindigen onder de $ 15.142, dan kunnen we een flinke correctie verwachten. De deur wordt dan opengezet richting de $ 12.500. Dit zou een minimale correctie betekenen voor een munt die de afgelopen tijd zo hard gestegen is.

Toch zijn er ook analisten die geloven dat het mogelijk is dat de Bitcoin koers verder corrigeert. De munt zou stoppen met corrigeren als de $ 10.000 bereikt is. Helemaal als blijkt dat nog meer beleggers hun munten verkopen kan er een sell off ontstaan. Hierdoor zal de koers net zo hard dalen als deze stijgt, maar beleggers zullen proberen de koers nooit onder de $ 10.000 te laten zakken. Mocht dit wel gebeuren dan is de daling van korte duur.

Stijging behoort ook nog steeds tot de mogelijkheden

Ondanks dat analisten verwachten dat de Bitcoin koers gaat corrigeren behoort een stijging ook nog steeds tot de mogelijkheden. De munt zou volgens analisten kunnen stijgen naar $ 18.261. Maar de $ 18.399 lijkt toch wel echt het hoogtepunt te zijn voor dit moment. De munt zal moeite hebben om hier overheen te gaan.

Het zou ook goed kunnen dat de Bitcoin koers dit weekend nog één keer hard gaat stijgen. Vooral omdat zondagmiddag officieel de futures online komen en beleggers hopen dat ze tegen een hoge koers weggaan. Wie weet pompt de Aziatische markt vannacht dus nog wat extra geld in de Bitcoin koers.

Mobiele versie afsluiten