Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers corrigeert, maar hersteld snel door Bitcoin Futures

Afgelopen weekend ging de correctie officieel in. De correctie was al een tijd voorspeld vooral omdat de Bitcoin koers zo hard gestegen was. Maar elke keer wist de Bitcoin koers er weer onderuit te glippen. Dit was voor tijdelijke duur want de Bitcoin koers corrigeerde dit weekend eindelijk.

Een correctie klinkt niet als positief omdat de koers hard onderuit kan gaan. Maar toch is het voor de Bitcoin gezond om af en toe onderuit te gaan na zulke prijsstijgingen. Dit is goed voor de ontwikkeling van de koers en het aandeel. Het laagste punt dat het afgelopen weekend werd gemeten was heel even $ 13.000.

Analisten hadden vooraf voorspeld dat een correctie mogelijk door kon gaan tot $ 10.000. De munt zou hier zelfs even onder kunnen duiken, maar dit zou dan van tijdelijke duur zijn. Zover kwam het allemaal niet want nadat de $ 13.000 bereikt werd ging de Bitcoin koers alweer omhoog. Op dit moment van schrijven staat de munt zelfs alweer op $ 16.527.

Bitcoin Futures zorgen ervoor dat de munt weer in de lift zit

Afgelopen zondag werden de eerste Bitcoin Futures uitgebracht. Het gevolg was dat de koers meteen weer in de lift ging. Het grote publiek heeft nu eindelijk toegang tot de Bitcoins. Dit is ideaal voor beleggers die helemaal geen verstand hebben in cryptomunten, maar er wel graag in willen beleggen.

Via Bitcoin Futures krijgt het grote publiek de kans om te speculeren in Bitcoins zonder zelf munten te kopen. Gisteren gingen de eerste Bitcoin Futures in de middag voor het eerst live. Vandaag was de eerste volledige dag waarop beleggers konden inleggen. Dit effect was direct te merken aan de koers die weer in de lift zat ondanks de correctie die van korte duur was.

Gisteren herstelde de munt van de laatste correctie naar $ 15.700. Op dit moment staat de Bitcoin koers opnieuw bijna 10% hoger door de Bitcoin Futures handel. De cryptomunt profiteert lekker mee met de Futures die verhandeld worden in de Bitcoin. Vorige week werd dit al voorspelt en ging de koers flink omhoog.

Bitcoin koers gaat mogelijk komende dagen verder stijgen

Slechts één bedrijf had gisteren de primeur om de eerste Bitcoin Futures te verkopen. Dit betekent dus nog niet dat iedereen toegang heeft tot de futures van Bitcoin. De komende dagen en weken zullen er nog meer bedrijven zich aansluiten. Dit kan betekenen dat de Bitcoin koers nog verder kan gaan stijgen in waarde.

Nu de Bitcoin ook toegankelijk is voor het grote publiek lijkt de koers niet meer te stoppen. Beleggers die al interesse hadden, maar het hele cryptomunten verhaal niet snappen besluiten nu in te stappen. Ze durven eindelijk de stap te maken nu ze een beleggingsproduct kunnen aanschaffen die ze begrijpen.

Een stijgende lijn bij analyses van de Bitcoin is ook nog steeds in beeld. Volgens sommige analisten staat zelfs de deur open om binnenkort de $ 20.000 aan te tikken. De koers vertoont hetzelfde patroon als de munt deed bij het vorige record van $ 10.000.

De verwachting is dat we de komende dagen in ieder geval de $ 17.000 gaan aantikken en daarna zal de koers doorgroeien richting de $ 20.000. Mocht de munt eerst nog even corrigeren, dan zal dit mogelijk niet verder zakken dan $ 14.000.

Mobiele versie afsluiten