Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers daalt naar $ 7.900

Gisteren was het relatief rustig op de cryptomarkt. Nadat de munt woensdag nog de hoogste koers in twee maanden tijd bereikt had kwamen er donderdag correcties. De correcties zorgde daarna voor stabiliteit, maar de stabiliteit wordt vandaag losgelaten. De Bitcoin corrigeert verder en daalt weer onder de $ 8.000 grens.

De oorzaak van de correctie ligt overigens bij de Winklevoss tweeling. De tweeling staat bekend om hun steun richting de Bitcoin. Ze waren van plan om met hun eigen investeringsfonds naar de beurs te gaan. Beleggers met veel geld konden zo via de tweeling investeren in cryptomunten. Een aantal beleggers hadden gehoopt dat dit veel geld zou meebrengen. Vandaag werd bekend dat de ETF commissie toestemming om naar de beurs te gaan geweigerd is. Direct na het nieuws corrigeerde de koers tot onder de $ 8.000.

Door de daling na het nieuws van de tweeling verloor de totale cryptomarkt $ 11 miljard in één nacht tijd. Het is niet vreemd dat de koers ineens daalt. Sommige beleggers hadden namelijk het vermoeden dat de koers de afgelopen dagen steeg door de Winklevoss tweeling. Ze dachten dat de er al nieuw geld in de munt gepompt werd door het beleggingsfonds waardoor de koers richting de $ 8.500 ging. Helaas blijkt dit dus niet helemaal waar te zijn want het verzoek is afgekeurd. Dit nieuws kan vandaag in de loop van de dag voor een nog grotere correctie zorgen.

Er was veel vertrouwen in een beursgang voor Bitcoin

De markt was de afgelopen weken ontzettend positief over het feit dat er straks grote beleggers op de markt zouden komen. Ze kopen tenslotte meer dan één Bitcoin wat de koers weer extra volume en geld zou brengen. Daarnaast zouden er ervaren bedrijven samenwerken met de Winklevoss tweeling om dit mogelijk te maken. Hierdoor was er veel vertrouwen dat het idee ging slagen. Helaas blijkt vandaag dat het idee niet gaat slagen.

De tweeling kan opnieuw een verzoek doen om toegelaten te worden op de beurs. Een beslissing over een nieuw verzoek wordt mogelijk pas eind 2018 of begin 2019 genomen. Tot die tijd komt er dus geen aandelenfonds met grote beleggers bij. Dit nieuws zou ervoor kunnen zorgen dat de Bitcoin naar $ 7.700 of misschien zelfs $ 7.600 daalt. Vooral beleggers die snel in paniek raken kunnen bij het zien van de huidige koers hun munten direct verkopen. Dit zijn vooral beleggers die net zijn ingestapt vanwege het Winklevoss nieuws.

Mobiele versie afsluiten