Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers door $7.300, analyst verwacht binnenkort $13.800

Bitcoin Exchange Board

Foto Credit: Pedrosek (Shutterstock.com)

Bitcoin raakte eerder vandaag bijna de $7.500 aan, het bereikte daarmee het hoogste niveau sinds 12 maart. Op die dag crashte de crypto-markt, de koers van de Bitcoin onder de $4.000 naar het laagste niveau in een jaar. De grootste cryptocurrency staat op het punt zijn waarde te verdubbelen sinds het diepte punt van maart, maar het kan verder gaan dan dat.

Een crypto-handelaar deelde zijn visie op Twitter en voorspelde dat Bitcoin-prijs eind juni op $13.800 zou kunnen staan. Hij benadrukte echter dat het onmogelijk is om de prijs van BTC nauwkeurig te voorzien, wat waar is.

Voor het weekend schreven we juist over een analyst die een nieuwe daling verwacht.

Volgens zijn technische analyse zal Bitcoin in eerste instantie boven $9,100 consolideren tegen het einde van deze maand. Hoewel dit aannemelijk is, moet de cryptocurrency de komende uren een kleine test ondergaan, omdat het net een dubbele top heeft gevormd. Dit laatste is een bearish patroon dat vaak voorafgaat aan een trendomkering.

Als de de Bitcoin koers erin slaagt om boven $7.500 te breken, is het okay om te zeggen dat $9.000 de volgende sterke weerstandstest zal zijn.

Begin maart, toen de Bitcoin koers plotseling begon te crashen, na de ineenstorting van de aandelenmarkt te midden van de coronavirus paniek, werd er nog verwacht dat de bitcoin koers naar $9000 zou gaan.

Naast de bullish redenen die worden uitgelegd door de technische analyse, heeft Bitcoin nog meer ondersteuning van de fundamentele kant. Ten eerste keerden de aandelenmarkten terug naar groei in de hoop dat de pandemie net een piek heeft bereikt in Europa, aangezien Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk minder nieuwe gevallen meldden.

Ook heeft de Fed triljoenen naar de valutamarkt gepompt, door staatsobligaties en bedrijfsobligaties te kopen om de economie te ondersteunen. Dit overschot aan contant geld zal vroeg of laat worden weerspiegeld in de BTC-prijs.

Ten slotte kan een agressieve bullish rally het FOMO-effect activeren, wat Bitcoin naar nieuwe 12-maanden highs kan sturen.

Mobiele versie afsluiten