Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers flirt nog steeds met de $ 5000

Op dit moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 4845. Gisteren leek het er heel even op dat de $ 5000 echt nabij was. Alleen vanochtend was de koers alweer teruggevallen naar $ 4770. Op dit moment is de koers alweer aardig hersteld van de kleine terugval. Ondanks dat de koers in de plus staat is de $ 5000 nog niet bereikt. Toch kan het ineens heel hard gaan en zou de koers zomaar de $ 5000 kunnen aantikken in de komende uren of dagen.

Gisteravond was er een moment waarop de Bitcoin koers heel even de $ 4925 aantikten. Beleggers wreven al in hun handen omdat de munt nog maar € 75 van de $ 5000 verwijderd was. Maar helaas vonden een aantal beleggers dit te spannend worden en verkochten ze hun Bitcoins. Het gevolg een directe terugval naar $ 4750. De exacte reden van de terugval tijdens de rally is helaas niet te achterhalen. Het positieve is dat de koers alweer aardig hersteld is en mogelijk vanavond weer opnieuw op weg naar de $ 4925 gaat.

Prijs analyses verwachten een stijging met een kanttekening

De prijs analyses tonen ook aan dat er mogelijk een prijsstijging aanzit te komen. Maar er staat een kanttekening bijgeschreven. Een prijsstijging zit er volgens de analisten alleen in als de munt vandaag positief eindigt. Op dit moment van schrijven staat de koers op 2% in het groen. Als de koers zo blijft of nog verder stijgt dan kunnen we de komende dagen een verdere stijging verwachten.

Als de prijs vanavond negatief eindigt kan het anders gaan uitpakken. De $ 5000 lijkt dan voorlopig nog even ver weg te zijn. Het zou kunnen dat de prijs zelfs helemaal wegzakt naar een Bitcoin koers van $ 4500. De oorzaak van de terugval heeft te maken met berichten die gisteren naar buiten waren gekomen. Experts beweerden dat de makers van de Bitcoin de prijs bewust niet naar de $ 5000 laten stijgen. Ze willen hiermee wachten tot de munt de update van 1 november ondergaan heeft. Een aantal analisten beweren dat dit nieuws ervoor gezorgd heeft dat gisteren de $ 5000 niet gehaald werd.

Natuurlijk hoeft dit helemaal niet waar te zijn. Het gebeurd wel vaker dat als de Bitcoin hard in waarde stijgt er beleggers zijn die hun munten verkopen. Bijvoorbeeld omdat ze de grote meute voorwillen zijn voordat de $ 5000 aangetikt gaat worden. Het is dus afwachten wat de echte oorzaak was van de koersdaling nadat de $ 5000 inzicht kwam.

Mobiele versie afsluiten