Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers gaat hard onderuit

Gisteren werd al voorspeld dat de koers van de Bitcoin vergelijkbaar is met die van eind mei. In deze periode zagen we ook tien dagen lang dat de koers eerst steeg, maar het ontbrak aan volume. Door het ontbreken van volume ging de koers toen hard onderuit. De koers stond eerst op ruim $ 7.700 en ging daarna tot onder de $ 5.000. Vandaag verloor de Bitcoin de kracht om boven de $ 7.000 uit te komen en daalde de koers tot $ 6.406.

Het leek eerst hard te gaan de Bitcoin hield de $ 6.500 grens niet meer vast en daalde van $ 6.700 zelfs richting de $ 6.346. Daarna leefde de koers iets op, maar kwam de munt niet meer boven de $ 6.500. De verwachting is dat de koers de komende dagen nog verder gaat dalen. De daling onder de $ 6.500 was namelijk een kostbare grens voor de Bitcoin. De munt moest hierboven blijven en eigenlijk de komende dagen toch echt richting de $ 7.000 stijgen. Deze stijging blijft helaas tot nu toe uit.

Ondanks dat de koers onderuit gaat blijft het aantal kopers wel gestaag stijgen. Het volume aan kopers neemt toe. Je zou daardoor kunnen zeggen dat de koers op het korte termijn weer gaat stijgen. Helaas is dit lastiger dan gedacht. Analisten denken niet dat de stijgende lijn ondanks de toenemende volumes sterk genoeg is om de cryptomunt uit het slop te trekken.

Gaat de koers verder dalen?

De verwachting is dat de Bitcoin koers nog verder gaat dalen. Dit zou nog niet de bodem van de put zijn. Alleen als de Bitcoin vandaag nog boven de $ 6.585 weet uit te komen is er een kans. Maar de verwachting is klein gezien de munt hier al ruim onder staat. Als de koers zo blijft gaan we de komende dagen nog verder dalen. Ondanks dat de koers een stijgende lijn qua volume vertoont.

Toch zijn er nog wel analisten die denken dat de munt gaat stijgen. De Bitcoin zou een beetje stoom aan het opbouwen zijn voor een grote rally. De munt heeft gewoon meer kracht nodig om de psychologische grens van $ 7.000 te passeren. Om dit bedrag te behalen hebben ze meer kopers nodig en door de koers even te laten dalen hopen ze dit te realiseren. Wij verwachten zelf dat de kans hierop vrij klein is, maar je weet het nooit.

Er zijn ook genoeg analisten die geen stijging verwachten. Ze hebben het idee dat de koers juist meer geld gaat verliezen. De kans dat ze richting de $ 5.000 of zelfs $ 3.000 gaan is niet uitgesloten. Als dit punt bereikt wordt kunnen we pas weer echt omhoog kijken en is zelfs de $ 22.000 volgens sommige analisten te bereiken.

Mobiele versie afsluiten