Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers gaat op en neer

Het lijkt niet echt duidelijk te zijn welke richting de Bitcoin koers nu eigenlijk wil opzetten. Toch lijkt het erop dat de dalende lijn het langzaam aan het winnen is. De koers daalde gisteren van boven de $ 8.000 naar $ 7.800. Dit was echter van korte duur want de munt zet daarna een inhaalslag in. Nog voordat de klok 12 uur slaat stond de koers weer op $ 8.150.

De stijging lijkt opnieuw van korte duur want op dit moment van schrijven is de Bitcoin weer onder de $ 8.000 gezakt. De koers noteert op dit moment een waarde van $ 7.988. Hiermee staat de munt opnieuw weer onder de $ 8.000. Dit is natuurlijk ontzettend balen voor beleggers die stiekem gehoopt hadden dat de stijging een goed teken was. Er was een kleine hoop dat de koers weer door zou zetten richting de top.

Kleine cryptomunten lijken het grootste slachtoffer te zijn van de volatiele koers van de Bitcoin. Ze krijgen klap op klap te voorduren en dalen flink in waarde. Helaas voor de kleine munten stijgen ze niet nog af en toe waardoor z’n gemiddeld op een dalende lijn zitten. De Bitcoin lijkt gefaald te zijn om opnieuw te herstellen van een dip. Ondanks dat het herstel gisteren nog indrukwekkend was. De munt wist namelijk binnen 24 uur terug te komen van een 4% dip.

Instabiliteit op de markt is slecht voor de koers

Door de instabiliteit op de markt is de kans groot dat de Bitcoin verder wegzakt naar het einde van de $ 7.000. Vooral als de Bitcoin er niet in slaagt om minimaal op $ 8.150 te blijven ziet het er slecht uit voor de koers. Het volume rond de $ 8.150 moet simpelweg omhoog om weer verder te kunnen stijgen.

Toch verwachten analisten dat de Bitcoin stabiliteit weet te vinden rond de $ 8.000. Vooral omdat de koers gisteren nog zo snel herstelde ligt dit voor de hand. Als er stabiliteit gevonden wordt rond de $ 8.000, dan is dit ook een goed teken. De munt zou dan op het korte termijn weer kunnen herstellen richting de $ 8.500. Voor het zover is moet de koers wel eerst herstellen naar $ 8.500.

Er zijn een aantal analsiten die verwachten dat de Bitcoin nog veel meer in z’n mars heeft. Ze verwachten op het korte termijn een herstel richting de $ 9.400 in de komende dagen. Voor het zover is zou een correctie niet vreemd zijn. We moeten niet vergeten dat de Bitcoin een enorme stijging heeft doorgemaakt in de afgelopen week.

Mobiele versie afsluiten