Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers gaat richting de $ 8.000 ondanks groei cryptomarkt

Vandaag is er helaas op dit moment van schrijven opnieuw geen positief nieuws te melden. De Bitcoin leunt richting de $ 8.000 en het lijkt een kwestie van tijd voor de munt eronder duikt. Op dit moment van schrijven is het verlies 2% en staat de koers nog maar op $ 8.047.

De Bitcoin is niet de enige met een verlies. Vrijwel alle cryptomunten schreven vandaag rode cijfers. Slechts twee cryptomunten uit de complete top 100 slaagde erin om geen rode cijfers te schrijven. DigixDao wist zelfs 37,92% in waarde te stijgen. Tether wist ook een winst bij te schrijven van een kleine 0,09%.

Bitcoin heeft door de daling nog maar een totale marktwaarde van $ 136 miljard. Hiermee domineert de cryptomunt nog wel de top 100. De munt heeft een marktaandeel van 42,5%. De cryptomarkt zelf verloor ook weer flink in waarde en is nu nog maar $ 321 miljard waard. Dit is ruim $ 500 miljard minder dan de stand begin januari dit jaar.

Opvallend is dat de cryptomarkt een enorme groei doormaakt

Ondanks dat er constant slecht nieuws te melden is en cryptomunten in waarde blijven dalen is er opvallend nieuws. De totale cryptomarkt blijft namelijk wel groeien ondanks het slechte nieuws. De groei wordt voornamelijk veroorzaakt door nieuwe apps en exchange websites waar beleggers munten kunnen kopen.

RobinHood werd bijvoorbeeld vorige maand grootschalig aangekondigd als nieuwe beleggings app in cryptomunten in Amerika. Verschillende enthousiaste beleggers hebben zich direct aangemeld voor de app. Ruim een miljoen beleggers hadden zich bij de voorinschrijving al aangemeld voor een account bij de app.

Maar er zijn meer apps die cryptodiensten gaan aanbieden. Circle heeft laten weten een app te releasen in 46 staten in Amerika. Via de app moet het straks mogelijk worden om te handelen in cryptomunten. Door dit soort nieuwe technologieën groeit het aantal beleggers gestaag door.

Ondanks groei blijft stijging uit

Ondanks de groei blijven de cryptomunten maar corrigeren. De mogelijke oorzaak hiervan ligt bij het negatieve nieuws. De cryptomarkt krijgt keer op keer negatief nieuws te verwerken en dit pakt slecht uit bij de koersen. O.a. het nieuws dat Google de munt in de ban gooit is gisteren slecht gevallen. Rivaal Facebook had dit nieuws ook al recent aangekondigd, waardoor het de tweede klap was in een kort tijdsbestek.

Door het negatieve nieuws ontstaan er discussies of het wel zo slim is om te investeren in cryptomunten. Dit zien we ook terug in de Google resultaten. Het aantal mensen dat zoekt op beleggen in cryptomunten is de afgelopen dagen tot een nieuw dieptepunt gehaald. Drie maanden geleden zochten er veel meer mensen naar mogelijkheden om in cryptomunten te beleggen.

Mobiele versie afsluiten