Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers gaat weer langzaam omhoog na nieuwe dip

De Bitcoin koers wist afgelopen zondag een nieuw record neer te zetten. De munt behaalde een waarde van $ 3000. Dit was voor het eerst in de historie van de munt dat de $ 3000 behaald was. Helaas heeft de munt de afgelopen weken veel last van een koers die op en neergaat. Het gevolg was een nieuwe daling van $ 400.

We zagen het een paar weken terug ook. De munt was hard op weg naar de $ 3000 en rond de $ 2875 ontstond er een mega dip. De munt werd weer opnieuw naar beneden geworpen. Binnen iets meer dan een week klom de digitale munt uit z’n dip en werd het record afgelopen zondag verbroken!

De feestvreugde was helaas van korte duur want gisteren daalde de Bitcoin koers naar een dieptepunt van $ 2600. Gelukkig is de koers op dit moment van schrijven alweer aan het herstellen. De koers is vandaag weer enorm gestegen naar $ 2783. Experts verwachten dat we binnenkort opnieuw de $ 3000 gaan aantikken.

De afgelopen weken is de Bitcoin koers volop in het nieuws geweest

Zelfs als je geen belegger bent kon je niet om het nieuws heen dat de koers volop in het nieuws is. Ondanks alle berichten zou je het nieuws natuurlijk gemist kunnen hebben. Wij hebben daarom even een samenvatting gemaakt:

In een maand tijd is er eigenlijk een hoop gebeurd rondom de Bitcoin. In slechts een paar weken tijd werden er twee records verbroken. Het eerste record was de $ 2000 grens en afgelopen zondag werd het tweede record verbroken de $ 3000 grens.

Waarom ontstaan er telkens dips in de koers?

Het is opvallend dat er telkens een dip ontstaat als de koers een nieuw record bereikt. Eigenlijk is dit niet zo heel vreemd. Er zijn een groot aantal beleggers die tijdelijk investeren in de munt. Ze zien ook dat de munt hard op en neer gaat en willen hierin een graantje meepikken.

Ze stellen hun profiel in dat de munt verkocht wordt bij de magische $ 3000 grens. Als je de munt voor $ 2000 ingekocht hebt maak je mooi even $ 1000 winst. Doordat een groot aantal investeerders dit deden werden de munten bij deze grens massaal verkocht. Het gevolg is dat er tijdelijk genoeg munten verkocht werden. Dit zorgt voor een enorme dip in de koers.

Dit betekent overigens niet dat de vraag afneemt. Er zijn nog steeds genoeg geïnteresseerde. Hierdoor zie je de koers ook nog steeds verder stijgen naar nieuwe records. Elke keer als er een dip optreed zie je dat de koers zich ook alweer binnen een paar dagen hersteld.

De verwachting is dat we deze maand nog de $ 3000 definitief behalen. Als er dan een dip is omdat een aantal mensen besluiten hun winst op te nemen kan dit opgevangen worden. Mocht je willen instappen dan is het slim om dit tijdens een dip te doen waarbij de $ 3000 nog niet wordt aangetikt.

Theorieën over de Bitcoin zetten de koers op z’n kop

Doordat de munt zo enorm hard gestegen is in de afgelopen maanden gaan de wildste theorieën rond. Zelfs ervaren beleggers durven met deze munt een gokje te wagen en doen een voorspelling over de toekomst. Vooral nu er afgelopen zondag nog geflirt werd met de $ 3000.

Sinds 1 mei is de munt in waarde verdubbeld en dit maakt het super interessant om te gaan speculeren over de toekomst. Ondanks dat dit vrij lastig is met een digitale munt. Het is tenslotte geen bedrijf waarbij je binnenkort mooie cijfers van gaat verwachten. Of een nieuw product wat aangekondigd wordt. Toch wagen een aantal beroemde beleggers zich wel aan een voorspelling over de toekomst.

Een analist liet laatst weten dat de munt binnen 10 jaar de 100.000 dollar zou kunnen aantikken. De oprichter van Business Insider Henry Blodget gaat zelfs nog een stap verder. Hij verwacht dat de munt ooit 1 miljoen dollar waard is. Hij geeft als reden op dat de munt gewoon waard is wat mensen willen. Het is geen grondstof of product/dienst. Eigenlijk is het een fictieve munt en het is waard wat de gek ervoor wil geven.

Hierdoor zou de munt zo hoog kunnen stijgen als mensen willen. Als we willen dat de munt een miljoen dollar waard zou worden dan kan dit. Aan de andere kant kan dit ook omslaan waardoor de munt niets meer waard is. Blodget is niet de enige die de miljoen grens ziet aankomen. Jim Cramer is een beleggingsgoeroe en heeft tegen de CNBC verklaard dat de munt een miljoen waard wordt.

Volgens Jim Cramer fluisteren ook de grote internationale banken over de grens van een miljoen. Ze zouden bijvoorbeeld massaal de cryptomunt inslaan. Volgens insiders gaat dit niet om een investering. Ze willen graag bij een mogelijke gijzeling hackers kunnen afkopen. Doordat de munt niet traceerbaar is willen hackers de bitcoins graag hebben. Cramer verwacht echter dat de vraag alleen maar toe zal nemen.

Wallstreet noemt de Bitcoin een bubbel

Wallstreet vind de Bitcoin nog steeds veel te onzeker om in te beleggen. Ze noemen de munt een bubbel en dat hebben ze in het verleden ook al gedaan. Ze denken dat de bubbel een keer gaat klappen en een hoop mensen hun geld hierdoor volledig kwijtraken.

Ze steunen de munt dan ook niet en noemen de koers veel te volatiele. Toch ziet Brian Armstrong de oprichter van Coinbase dit anders. Volgens hem zou dit dan al de derde of vierde bubbel zijn. Ondertussen hebben we ondanks dat alles een bubbel zou zijn al wel drie keer een record verbroken. Het is dus afwachten wanneer Wallstreet inziet dat de Bitcoin een officiële speler is.

Mobiele versie afsluiten