Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers hersteld na dip

De Bitcoin koers onderging gisteren een aardige correctie. Nadat de $ 5800 bijna aangetikt werd ging de koers hard onderuit. De koers stond op een gegeven moment gisteren nog op $ 5180. Er werd al gefluisterd dat de bubbel ging barsten, zoals elke keer als de koers onderuit gaat. Gelukkig was hier opnieuw geen sprake van, maar ging het om een gezonde correctie.

Gisteren hadden we het er al over dat het mogelijk om een gezonde correctie gaat. Als een aandeel hard stijgt kan deze daarna minimaal 50% inleveren voordat deze weer stijgt. Dit is een normaal verschijnsel in de aandelenwereld. Uiteraard is de Bitcoin een valuta, maar wel een aandeel waarin je kan beleggen. Het is dus heel gewoon dat de Bitcoin na de enorme stijging van vorige week even onderuit ging.

Ondanks dat de munt een gezonde correctie onderging is de scherpe comeback zelfs voor de aandelenwereld zeer scherp. Beleggers wordt dan ook gevraagd om voorzichtig om te gaan met de huidige koers. Het advies is om niet te snel in te stappen. Helemaal niet omdat er op 1 november nog een grote update wordt verwacht. Er zijn op dit moment weinig analisten die erin geloven dat we voor die datum nog een grote stijging krijgen.

$ 6000 lijkt toch weer inzicht te zijn

Ondanks het scherpe herstel lijkt de $ 6000 toch weer even inzicht te zijn. Vooral als je kijkt hoe hard de munt gestegen is en terugkwam van $ 5100. De sterke comeback laat zelfs zien dat $ 6000 er misschien toch wel inzit voor 1 november.

Om zekerheid te krijgen moeten er prijs analyses gemaakt worden. Deze analyses moeten aantonen wat er de komende dagen mogelijk gaat gebeuren. De scherpe kanteling in de koers is iets wat een Dragonfly Doji genoemd wordt. Het komt wel vaker voor in de koers van een aandeel. Vooral als een koers na een correctie ineens weer hard stijgt.

Vanwege de Dragonfly Doji kan zelfs op het korte termijn de prijs gaan stijgen. De prijs zou zelfs naar $ 6000 kunnen stijgen. Dit zou betekenen dat er een nieuw record gebroken gaat worden. Analisten zien zelfs dat het mogelijk is dat de $ 6000 verbroken gaat worden.

Maar er staat altijd iets tegenover een sterke prijsstijging. Als dit gehaald gaat worden kan de koers weer streng gecorrigeerd worden. Het zou kunnen gebeuren dat de koers in plaats van stijgt ineens onderuit gaat en onder de $ 5000 zakt. In theorie kan het dus alle kanten op.

Wat kan je nu het beste doen?

Als je aandelen gekocht hebt rond de $ 5100 dan heb je een goede deal gemaakt. Maar het is niet slim om op dit moment aandelen te gaan kopen. Het kan echt alle kanten opgaan met de Bitcoin koers op dit moment. De koers kan boven de $ 6000 schieten of opnieuw gecorrigeerd worden onder de $ 5000.

Ons advies is om vooral af te wachten en op dit moment niet te gaan kopen. Wacht gewoon af wat er gaat gebeuren en koop pas als de koers lager dan $ 5000 staat. De verwachting is dat de koers nog wel gaat dalen vooral met de update van 1 november op het oog. Een echte stijging kunnen we pas verwachten als de 1 november voorbij is. Wie weet gaat de koers dan wel naar $ 7000.

Mobiele versie afsluiten