Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers kan aan het einde van het jaar de $ 6000 halen

2017 is natuurlijk al een prachtig jaar voor beleggers in de Bitcoin. Als je aan het einde van 2016 een paar cryptomunten gekocht hebt zou je zomaar eens een paar duizend dollar rijker kunnen zijn. Eind 2016 was de waarde van de munt nog geen $ 1000. Na de mega stijging in het afgelopen jaar staat de koers op dit moment van schrijven op $ 4300.

Na de mega dip aan het begin van de september is de munt alweer aardig hersteld. Het record van een paar uur stond op $ 5000. Volgens experts is het op dit moment niet haalbaar om over de $ 5000 heen te gaan. De crytomunt zou hiervoor te weinig capaciteit hebben. Gelukkig wordt hier op 1 november wat aan gedaan met een nieuwe update en splitsing. De verwachting is dat na de uitbreiding van de capaciteit de koers opnieuw omhoog schiet.

Analisten verwachten zelfs dat als er niets vreemds gebeurd de Bitcoin koers gewoon naar de $ 6000 gaat. Vooral als de capaciteit verhoogt wordt op 1 november. Dit gebeurden al eerder op 1 augustus. Dit was het moment dat er twee records verbroken werden en de munt naar de $ 5000 ging. Het is dus niet heel vreemd om te stellen dat de koers nu ineens naar de $ 6000 gaat.

De Bitcoin koers wordt volatiel door 1 november

Ondanks dat na 1 november de koers mogelijk weer omhoog schiet moeten beleggers zich voorbereiden op een volatiele koers. Net als de vorige keer kan de koers gaan dalen als blijkt dat er een update komt. De vorige keer werd de update als een potentieel gevaar gezien. Het zou zomaar kunnen dat dit opnieuw invloed gaat hebben op de koers in aanloop van 1 november. Na 1 november zal de koers mogelijk weer omhoog schieten.

Ondanks alles is 75% van de winst gehaald in het 3e kwartaal. Dit betekend dat in het 3e kwartaal de munt het meeste in waarde is gestegen. Toevallig is dit ook het kwartaal waarin Japan volledig ingestapt is in de munt. Met de komst van het einde van het jaar zou het goed kunnen dat de munt in het 4e kwartaal opnieuw hard gaat stijgen. Helemaal als de Japanners straks kerstinkopen gaan doen tijdens de decembermaand.

$ 5000 moet sowieso haalbaar zijn

Volgens de meeste beleggers moet de $ 5000 grens die in september verbroken werd opnieuw haalbaar zijn aan het einde van het jaar. Vooral als alle spanningen rondom China weg zijn en de update voorbij is. We zagen dit ook na 1 augustus gebeuren. De koers steeg super hard nadat alle spanningen waren weggevallen rondom de koers.

Volgens een aantal beleggers zal de toekomst absoluut afhankelijk zijn van het reguleren van de munt. Steeds meer landen zijn hiermee bezig waardoor de Bitcoin meer potentie heeft om te groeien. Eigenlijk is Japan pas het eerste grote land die deze stap officieel gezet heeft. Als er straks meer landen gaan volgen zou de prijs zomaar door het dak kunnen vliegen. Reden genoeg om de Bitcoin koers dit jaar goed in de gaten te houden. Mocht de koers voor 1 november flink dalen stap dan altijd in met een belegging. Vooral als de munt straks $ 6000 waard wordt.

Mobiele versie afsluiten