Site pictogram 36.nl

Bitcoin koers kan stijgen door extra vertrouwen uit India

In Azië lijkt de gekte rondom de Bitcoin langzaam aan extreme vormen aan te nemen. Japan is bijvoorbeeld al bezig om de munt echt in winkels te gaan accepteren. Na de acceptatie van de munt als officiële valuta kan je er straks ook mee pinnen met een speciale pinpas. Maar ze zijn niet het enige land met liefde voor de digitale munt. Het lijkt erop dat er ook vertrouwen komt uit India!

De digitale wereld in India neemt de laatste jaren al een grote vorm aan. In India zijn ze steeds meer bezig met computers en andere technologie bedrijven. Investeren in de Bitcoin was meer iets voor de echte nerd uit India. Dit lijkt nu te gaan veranderen nu ook de regering van India zich met de digitale munt gaat bemoeien.

Het ministerie van Financiën is aan het uitzoeken wat de mogelijkheden zijn om met virtuele munten zoals de Bitcoin te gaan werken. Hierbij wordt ook nog eens de publieke opinie gevraagd van de inwoners zelf. De regering is van plan om eventueel zelf ook een aantal Bitcoins te kopen. Ze zijn van plan om hiermee de schatkist te gaan vullen.

Investeerders in de Bitcoin zien dit als positief nieuws dat er opnieuw een land gaat kiezen voor een digitale munt. Het laat ook zien dat de munt op de goede weg is om een officiële valuta te worden. Naast India is er natuurlijk ook al Japan die de munt geaccepteerd heeft. Het lijkt een kwestie van tijd voordat er meer landen gaan volgen.

De Bitcoin wordt steeds vaker in India verhandeld

Het begon de regering op te vallen dat er steeds meer inwoners in de Bitcoin aan het handelen zijn. In eerste instantie was het vooral de echte tech nerds die erin geïnteresseerd waren. Alleen nu ziet het land ook dat de gewone mens erin investeert.

Nadat de regering had gezien dat het aantal bitcoins omhoog schiet begonnen ze zich af te vragen hoe het zit met de veiligheid. De munt is tenslotte nergens aan gekoppeld en er is geen bedrijf dat goed presteert waardoor de munt meer waard wordt. De munt is volledig gebouwd op vertrouwen.

Volgens de regering zouden er ook geruchten zijn dat terroristen met de munten gefinancierd worden. Doordat handelen in de munt anoniem is kan het geld nergens achterhaald worden. Dit maakt de munt eenvoudiger voor criminelen. Door dit soort geruchten heeft India z’n twijfels om de munt te accepteren.

CEO van Bitxoxo begrijpt de angst van India

Hesham Rehman is de CEO en oprichter van Bitxoxo. Als CEO begrijpt hij dat een land als India z’n twijfels heeft. Helemaal als je geruchten hoort over mogelijke terroristen. Toch laat de CEO weten dat er helemaal niets corrupts is aan de munt.

Volgens Rehman is het juist de enige munt die niet gekoppeld is aan bedrijven, banken of derde partijen. Doordat het helemaal opzicht zelf staat kan het niet corrupt zijn. De anonimiteit maakt de munt juist voor investeerders veilig om zaken te doen en te handelen.

De twijfels over de Bitcoin zijn ook ontstaan door de centrale bank van India. Deze gaf begin het jaar nog een bericht aan hun investeerders dat ze moesten oppassen met de Bitcoin. Dit had vooral te maken met de wankelende koers die telkens lijkt te veranderen.

India blijft ondanks de twijfels geïnteresseerd in de Bitcoin

Ondanks dat er een aantal twijfels zijn over de Bitcoin is India wel super geïnteresseerd in de crypto munt. De afgelopen maanden heeft de munt wel bewezen dat er veel potentie inzit. Het aantal klanten uit India die de munt kopen neemt ook toe.

Volgens de laatste signalen zijn er op dit moment 600.000 mensen uit India die in het bezit zijn van één of meerdere munten. Dit laat wel zien dat er een groot aantal mensen vertrouwen heeft in de munt. Als de regering ook z’n vertrouwen gaat uitspreken kan dit aantal alleen maar verder toenemen.

Het is belangrijk om de Bitcoin veilig te houden

Bedrijven die zich bezighouden met de Bitcoin vanuit India roepen op om de munt veilig te houden. Door de munt veilig te houden zit er gewoon meer potentie in en kan de bitcoin koers in de toekomst verder groeien.

In India kan je daarom alleen nog maar beleggen met de Bitcoin nadat je een ID hebt laten zien. Door dit soort maatregelen te nemen willen ze voorkomen dat er crimineel geld vanuit India richting de Bitcoin stroomt. De maatregelen kosten een hoop geld, maar zijn de moeite waard om de veiligheid te waarborgen.

De toekomst in India ziet er goed uit voor de Bitcoin

Doordat India zoveel investeert in o.a. veiligheid ziet de toekomst voor de munt er in India goed uit. De verwachting is dat het aantal beleggers sterk zal toenemen als de regering officieel z’n vertrouwen gaat uitspreken.

Op dit moment is het in India al mogelijk om via je mobiele telefoon een bitcoin aan te schaffen. Het is zelfs mogelijk om een munt cadeau te geven als bruiloftsgeschenk met een speciale gift voucher. Er liggen zelfs plannen klaar om net als in Japan de munt straks als betaalmiddel te gaan accepteren.

Wat gaat er met de bitcoin koers gebeuren als India instapt?

Instappen bij een lage bitcoin koers

Op dit moment van schrijven schommelt de Bitcoin koers tussen de $ 2600 en $ 2700. Dit is voor de Bitcoin relatief laag omdat hij al vaker rond de $ 2900 gestaan heeft. Ons advies is om nu in te stappen voor de toekomst. Als India de munt straks gaat accepteren zoals Japan dan zal de waardestijging enorm zijn. Het advies van beleggingsbedrijven is dan ook om vooral nu in te stappen voor de toekomst!

Mobiele versie afsluiten